ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάρνακα: Καθηγητής κατηγορείται για προσβολή των μαθητριών

Τους είπε να φτιάξουν «ωραίο κ...»

Ανεπίσημες καταγγελίες προέκυψαν εναντίον καθηγητή, σε Γυμνάσιο της Λάρνακας, με τους γονείς μαθητριών να αναφέρουν ότι ο εν λόγω καθηγητής έλεγε στα παιδιά τους να κάνουν δίαιτα για να αποκτήσουν «ωραίο κ...».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», οι γονείς ζήτησαν από το Υπουργείο Παιδείας την απομάκρυνση του καθηγητή, απειλώντας, μάλιστα, με αποχή των μαθητριών από τα μαθήματά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, ότι τους έκανε και συστάσεις όπως προσέξουν την διατροφή τους, καθώς το καλοκαίρι θα βγουν με μαγιό στις παραλίες και δεν πρέπει να έχουν κυτταρίτιδα, ενώ τις συνέκρινε με τις μαθήτριες άλλου γυμνασίου στο οποίο υπηρέτησε, χαρακτηρίζοντάς τις ως «δύο μέτρα σ...».

Υπό παρακολούθηση ο καθηγητής

Ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης, σε δηλώσεις του στο 24News, σχετικά με το θέμα, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καταγγελία επίσημη, παρά μόνο πληροφόρηση. Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καταγγελία στοιχειοθετημένη μέσω Αστυνομίας, κάτι που θα επέτρεπε στο Υπουργείο Παιδείας να θέσει άμεσα σε διαθεσιμότητα τον εν λόγω εκπαιδευτικό.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, έχει επιληφθεί του θέματος, καλώντας τον καθηγητή και αναφέροντάς του με αυστηρές συστάσεις, τα όσα έχουν διαδοθεί εναντίον του, ωστόσο η υπόθεση δεν προχώρησε, λόγω της μη ύπαρξης επίσημης καταγγελίας.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο καθηγητής έχει τεθεί υπό παρακολούθηση και το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, για να φανεί το κατά πόσον ο εκπαιδευτικός έχει υποπέσει στα παραπτώματα για τα οποία κατηγορείται.

Τέλος, ο κ. Λούης τόνισε ότι, στις περιπτώσεις που κατηγορούνται εκπαιδευτικοί, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ως προς τον χειρισμό των υποθέσεων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X