ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάρνακα: Επιχείρηση από αέρος για άντρα σε πολεμικό πλοίο

Απογειώθηκε ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Επιχείρηση μεταφοράς άνδρα από γαλλικό πολεμικό πλοίο, στην στεριά, πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην Λάρνακα, αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ελήφθη μήνυμα ότι άντρας, μέλος του πληρώματος γαλλικού πολεμικού πλοίο, το οποίο βρισκόταν 114 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά, ανοιχτά της Λάρνακας, έχριζε άμεσης μεταφοράς στο νοσοκομείο.

Γύρω στις 18:40, απογειώθηκε ελικόπτερο το οποίο έφτασε στο πλοίο, παρέλαβε τον άντρα, τον μετέφερε στην βάση του ΚΣΕΔ στην Λάρνακα, απ' όπου παραλήφθηκε από ασθενοφόρο.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΣΕΔ

«Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 10 Μαρτίου και ώρα 17:30, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση από τον Κυβερνήτη του Γαλλικού πολεμικού πλοίου «VAR», με την οποία ενημέρωνε ότι μέλος του πληρώματος του πλοίου τραυματίστηκε σοβαρά και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του απαιτείται η άμεση διακομιδή του σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας. Το πλοίο βρισκόταν 114 ΝΜ νοτιοδυτικά του αεροδρομίου της Λάρνακας, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κ. Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, με νοσηλευτή του Υπουργείου Υγείας, για την άμεση διακομιδή του. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 20:20, όπου και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Γ.Ν. Λάρνακας».

*Εικόνα αρχείου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X