ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάρνακα: Αυτά είναι τα σχολεία-εργοτάξια

Τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η ολοκλήρωση πολλών έργων

Ομαλά ξεκίνησε η πρώτη μέρα στα σχολεία Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης στη Λάρνακα, ωστόσο σε αρκετά σχολεία θα γίνονται διάφορα βελτιωτικά έργα και αναβαθμίσεις κτιρίων.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Πέτρος Χρυσοστόμου ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δηλαδή Προδημοτική, Δημοτική και Μέση, έχουν ανοίξει κανονικά και δεν έχουμε καμία ενημέρωση για οποιαδήποτε προβλήματα σε κάποιο από τα κρατικά εκπαιδευτήρια.

Ωστόσο σημείωσε «η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με βελτιωτικά έργα που γίνονται σε αρκετά σχολεία τόσο Δημοτικής όσο και Μέσης Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς Κύκλος Α, ξεκίνησε να κτίζεται το νέο κτίριο στην αυλή του σχολείου. Εργο υπάρχει και στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου Α όπου άρχισε να γίνεται αντισεισμική και γενική αναβάθμιση ενώ θα ανεγερθεί και νέα αίθουσα πολλαπλής χρήσης» είπε και πρόσθεσε πως «στο Δημοτικό Σχολείο του Εθνάρχη Μακαρίου, γίνεται αντικατάσταση πορτο-παραθύρων η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη Σεπτεμβρίου».

Ανέφερε ακόμα ότι «η Σχολική Εφορία έχει βγει σε προσφορές οι οποίες λήγουν στις 20 Σεπτεμβρίου και αφορά βελτιωτικά έργα στο Λύκειο Βεργίνας. Οι εργασίες αφορούν το μπογιάτισμα, επιδιορθώσεις και αναβάθμιση στους τοίχους και τα πατώματα και του προαύλιου χώρου του Λυκείου» είπε και πρόσθεσε ότι το κονδύλι για τα συγκεκριμένα έργα ανέρχεται στις 200 χιλιάδες ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστόμου, στο Γυμνάσιο Φανερωμένης γίνονται επίσης βελτιωτικά έργα στην αυλή, ενώ έχει κατασκευαστεί υπαίθριο θέατρο για εκδηλώσεις.

Διαβάστε, επίσης: Δημοτικό Επισκοπής: Φόβοι για τα ηλεκτρικά και κλειστό μέχρι...

Οσον αφορά αιτήματα της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας τα οποία εκκρεμούν, ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στην αντικατάσταση κουφωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη και στην τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ασφαλείας στα Δημοτικά Σχολεία Προδρόμου και Σωτήρος.

Είπε ακόμα ότι «η Σχολική Εφορεία Λάρνακας βρίσκεται δίπλα στις Διευθύνσεις των σχολείων Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι πολλές και είμαστε ακόμα στην πρώτη ημέρα έναρξης των σχολείων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X