ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύριος Αντρέας! Πελεκάνος ετών 79 (pics)

Μπορεί να λένε ότι η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, όμως στην περίπτωση του κ.Αντρέα Χριστοφή, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!

Μπορεί να λένε ότι η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, όμως στην περίπτωση του κ.Αντρέα Χριστοφή από τη Λάπηθο, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μάλιστα ο ίδιος δηλώνει ότι η δουλειά του είναι ολόκληρη η ζωή του στην κυριολεξία, αφού ξεκίνησε να εργάζεται από το 1956 μέχρι και σήμερα στα 79 του χρόνια και δεν σκοπεύει να σταματήσει! Το 24news συνάντησε τον κ.Αντρέα, ο οποίος μας άνοιξε  το ενδιαφέρον βιβλίο της ζωής του.

Πριν πόσα χρόνια ξεκινήσατε να δουλεύετε; Έχετε κάνει και άλλες δουλειές εκτός από πελεκάνος;

Ξεκίνησα να δουλεύω από το 1956, όταν ήμουν μαθητής στην Κερύνεια. Η πρώτη μου δουλειά ήταν  υδραυλικός και έμεινα εκεί για 14 χρόνια, μέχρι το 1970. Μετά πέρασα από διάφορα πόστα. Τα τελευταία 17 χρόνια εργάζομαι σταθερά ως πελεκάνος, στη συγκεκριμένη εταιρία.

Είστε 79 ετών, άρα παίρνετε σύνταξη. Γιατί συνεχίζεται να εργάζεστε ακόμη;

Πως να μείνω σπίτι μου; Η σύνταξη μου είναι 375 ευρώ. Μπορεί κανείς να ζήσει με 375 ευρώ τον μήνα και να συντηρήσει ολόκληρη οικογένεια; Γι αυτό τον λόγο «υποχρεώνομαι» να έρχομαι δουλειά.

Έχετε χρόνο για την οικογένεια σας με τόσο φόρτο εργασίας; Την έχετε στερηθεί ποτέ;

Δουλεύω καθημερινά 8ωρο. Μόλις τελειώσει η δουλειά μου πηγαίνω αμέσως σπίτι μου. Ούτε στο καφενείο πηγαίνω, ούτε κάπου αλλού, έτσι δεν την στερήθηκα ποτέ μου.

Ποιο είναι το μυστικό, που σας δίνει τόση ενέργεια όλα αυτά τα χρόνια;

Το μυστικό μου; Το μυστικό μου είναι απλό, μόλις ξυπνήσω πίνω το τσάι μου, τρώω πολλές σαλάτες καθημερινά, πολλά φρούτα και δεν καπνίζω, σε αντίθεση με την νεολαία μας!

Οι νεαροί στην δουλειά, πως σας αντιμετωπίζουν;

Περνάμε πολύ καλά με τους νεαρούς, με σέβονται και δεν έχω παράπονο από κανένα. Πολλές φορές με ρωτάνε πως αντέχω να δουλεύω ακόμα και τους απαντώ γιατί έχω ανάγκη!

Τι σημαίνει για εσάς η δουλειά κ.Αντρέα;

Για μένα η δουλειά είναι προσευχή, μου δίνει ζωή! Δεν έχω περιουσία, αλλά έχω μια ασχολία που με κάνει να ζω.

 

Τον είδαμε, τον γουστάραμε και σας τον παρουσιάζουμε! 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X