ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Το δράμα της Θέμιδας Ανθοπούλου - Η γνωστή δημοσιογράφος σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση που θα συζητηθεί

Η μόνιμη αναπηρία και η δύσκολη μάχη μετά το εργατικό ατύχημα

Αποκαλυπτική η συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «MUST» η Θέμιδα Ανθοπούλου, πρώην εργαζόμενη στην Λεβέντειο Πινακοθήκη, όπου συνέβη το εργατικό ατύχημα, το οποίο της προκάλεσε μόνιμη αναπηρία στο αριστερό χέρι, καθώς και σύνδρομο χρόνιου νευροπαθητικού πόνου. Η συνέντευξη που παραχώρησε στην Ειρήνη Χριστοφόρου σίγουρα θα συζητηθεί αφού αποκαλύπτει πολλά για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία περιήλθε αλλά και για τον αγώνα που δίνει για δικαίωση. 

Η κ. Ανθοπούλου περιγράφει με τον πλέον παραστατικό τρόπο με τον οποίο εργαζόταν στην Λεβέντειο Βιβλιοθήκη, μέχρι το ατύχημα. «Έτρεχα, έτρεχα, έτρεχα», αναφέρει χαρακτηριστικά, χωρίς να υπολογίζει ωράρια. Είχε ξεκινήσει με το φωτογραφικό αρχείο, ασχολήθηκε με τις Δημόσιες Σχέσεις και την διοργάνωση εκδηλώσεων, ενώ ακολούθησαν και οι ξεναγήσεις.

Η 16η Μαρτίου του 2015, έμελλε να την σημαδέψει για πάντα αφού όπως περιγράφει η ίδια καθόταν στο γραφείο της στην Βιβλιοθήκη κι εργαζόταν και τότε άνοιξε η μια εκ των δύο ξύλινων θυρίδων οροφής, πέφτοντας πάνω της και τραυμάτιζοντας την σοβαρά.

Μετά από σειρά εξετάσεων, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της σε ιατρικό κέντρο στο εξωτερικό, ενώ εξ αρχής, διαγνώστηκε από τον Δρ. Στέλιο Χατζηχριστοφή το σύνδρομο χρόνιου νευροπαθητικού πόνου. Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Βιέννη, ωστόσο το πρόβλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί, όπως αναφέρει η ίδια. Πλέον, τρία χρόνια μετά το ατύχημα, η αναπηρία στο αριστερό της χέρι πρέπει να θεωρείται μόνιμη. 

Μεταξύ άλλων η κυρία Ανθοπούλου μιλάει για το πώς βιώνει την δύσκολη κατάσταση μετά τον τραυματισμό της λέγοντας, «όταν περνάς κάτι τόσο δύσκολο, όταν προσπαθείς να αναγεννηθείς μέσα από τις ίδιες σου τις στάχτες, έχεις πλέον την ικανότητα να διακρίνεις το αληθινό από το ψεύτικο.

Τον Ιανουάριο του 2016, επέστρεψε στην δουλειά της, με ανυπομονησία για να προσπαθήσει να ενταχθεί ξανά στην καθημερινότητά της. Ωστόσο, φάνηκε πως δεν μπορούσε. Προσερχόταν στην δουλειά της γύρω στις 10 κάθε πρωί, κουρασμένη από τις φυσιοθεραπείες, ενώ συγκεκριμένα άτομα έκαναν τα πάντα για να της αποδεικνύουν την ανικατότητά της. Αντί για την βοήθεια, που επίμονα ζητούσε, αποστέλλονταν emails με κοινοποίηση και στην ίδια, σχετικά με το αν μπορούσε ή όχι, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.
Στην συνέντευξη της αναφέρει ότι για μερικές στιγμές, σκεφτόταν ότι εάν λάμβανε ακόμα ένα τέτοιο email, θα πετούσε τον υπολογιστή από τον πέμπτο όροφο, ή θα έπεφτε η ίδια στο κενό. Όλα αυτά παρέρχονταν, όμως, όταν έβλεπε τον σύζυγό της δίπλα της, τον γιο της και σκεφτόταν την μητέρα της.

Με σημερινή της ανάρτηση η κυρία Ανθοπούλου ευχαριστεί ιδιαίτερα το περιοδικό Must που αποφάσισε να μην θάψει την περιπέτεια της.


Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων έγραψε:
Έχασα την αρτιμέλειά μου κ μοναδικό μου κίνητρο κ στόχος είναι να δικαιωθώ, βοηθώντας παράλληλα συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάλογη με τη δική μου θέση! Επέλεξα λοιπόν να μην κλειδωθώ στην ντουλάπα μου ούτε να πέσω στο κενό. Λυπάμαι ειλικρινά για όσους στο ντελίριο των εκλογών απόλεσαν κάθε ίχνος ανθρωπιάς κ συνείδησης, κανιβαλίζοντας χωρίς φραγμούς... Ναι τόλμησα να πω την αλήθεια κ είμαι περήφανη γι αυτό!

*Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο «MUST» που κυκλοφορεί 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X