ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Μεθυσμένοι και «πιλότοι» στους δρόμους

Τι έβγαλε η ψεσινή, γιγάντια εκστρατεία της Τροχαίας στην Λεμεσό

Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων στο οδικό δίκτυο της πόλης Λεμεσού, με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, διενήργησε το βράδυ που πέρασε, το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, καθώς και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.


Οδηγούσε «σκνίπα» και πήρε παραμάζωμα 6 οχήματα


Επικεφαλής της επιχείρησης, η οποία άρχισε στις 9.00 το βράδυ χθες Παρασκευή και ολοκληρώθηκε στις 6.00 το πρωί σήμερα Σάββατο 17 Νοεμβρίου, ήταν ο Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου και σε αυτή συμμετείχαν μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων – ΟΠΟΔ, μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών – ΕΟΜΟ, μέλη του κλιμακίου ΟΠΟΔ Αυδήμου, μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, καθώς και γραφειακό προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου.


Έφοδος σε μπαρ και ταβέρνες - Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ


Συνολικά έγιναν 900 τροχονομικοί έλεγχοι, κατά τη διάρκεια των οποίων 121 οδηγοί οχημάτων εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης.

Διαπιστώθηκε η διάπραξη 81 διαφόρων τροχαίων παραβάσεων, όπως η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, ενώ 44 οδηγοί εντοπίστηκαν να παραβιάζουν το όριο ταχύτητας.


Μεθυσμένος οδηγός πήρε «σβάρνα» σταθμευμένα αυτοκίνητα


Γύρω στις 9.00 το βράδυ χθες, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, στην περιοχή Ψεματισμένου, μέλη του ΟΠΟΔ ανέκοψαν και προχώρησαν στη σύλληψη 44χρονου, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 188 χιλιομέτρων, αντί 100 χιλιομέτρων που είναι το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο ταχύτητας. Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος, για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν να οδηγούνται 21 οχήματα χωρίς άδεια κυκλοφορίας σε ισχύ, έξι οχήματα εντοπίστηκαν να οδηγούνται χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας – ΜΟΤ, τέσσερα οχήματα εντοπίστηκαν να οδηγούνται χωρίς κάλυψη από πιστοποιητικό ασφάλισης έναντι τρίτου προσώπου, ενώ ένα πρόσωπο εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Περαιτέρω εντοπίστηκαν να οδηγούνται δύο οχήματα, η εγγραφή των οποίων είχε διαγραφεί και ένα όχημα το οποίο είναι δηλωμένο στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως ακινητοποιημένο.


#ayianapa - Το hashtag με τα καυτά κορίτσια (Pics)


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τα μέλη της Αστυνομίας παρείχαν οδική βοήθεια σε 12 οδηγούς οχημάτων.

Οι συντονισμένες δράσεις της Αστυνομίας, συνεχίζονται καθημερινά στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X