ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Άφαντος ο απατεώνας «μοναχός»

Έβαλε ράσα και ζητά οικονομική βοήθεια

Ερευνα διενήργησε η Μητρόπολη Κωνστανίας Αμμοχώστου για πρόσωπο, το οποίο ντυμένος μοναχός επισκέπτεται κοινότητες της επαρχίας και προσπαθεί να πουλήσει διάφορα αντικείμενα, ενώ ζητά και οικονομική βοήθεια.

Όπως δήλωσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας - Αμμοχώστου Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς «το τελευταίο διάστημα είχαμε πάρα πολλές καταγγελίες από ανθρώπους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου ότι άνδρας ηλικίας περίπου 60 χρόνων, Ρουμάνος στην καταγωγή, που μιλά σπαστά ελληνικά, κυκλοφορεί με ράσα και συστήνεται ως μοναχός από το Άγιον Όρος, επισκεπτόταν σπίτια της περιοχής και πουλούσε διάφορα αντικείμενα όπως εικόνες και κομποσκοίνια, ενώ ζητούσε και χρηματική βοήθεια».

Πρόσθεσε ότι «λόγω του μεγάλου αριθμού καταγγελιών, η Μητρόπολη διενήργησε έρευνα, χωρίς ωστόσο να μάθουμε οτιδήποτε για το συγκεκριμένο άτομο, εάν δηλαδή είναι όντως μοναχός όπως παρουσιάζεται, εάν προέρχεται από το Αγιο Ορος όπως δηλώνει και από ποια ακριβώς Μονή προέρχεται».


Αυστραλία: Ελληνοκύπριος γιατρός δικάζεται επειδή έσωσε την κόρη του (Pics)


Σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη, «μετά την έρευνα, η Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου εξέδωσε χθες ανακοίνωση ούτως ώστε να προστατευτεί ο κόσμος της περιοχής. Το συγκεκριμένο άτομο δεν παρουσιάστηκε στη Μητρόπολη για να πάρει σχετική άδεια από τον Μητροπολίτη στην οποία κανονικά θα έπρεπε να αναφέρει ποιος είναι, από ποια Μονή έρχεται, τι θέλει να κάνει, εάν θέλει να επισκεφθεί κάποια ενορία, να πουλήσει κάποια εργόχειρα ή εικόνες ή οτιδήποτε άλλο».

Θεωρούμε, συνέχισε «ότι η συγκεκριμένη περίπτωση έχει καθαρά οικονομικά κίνητρα και εκμεταλλεύεται την ευσέβεια των ανθρώπων και της αγάπης που έχουμε όλοι προς την εκκλησία και τα μοναστήρια. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε να αμαυρώνεται η εικόνα της εκκλησίας μας γιατί αυτό το φαινόμενο δεν έχει να κάνει με το ήθος που έχει η εκκλησία της Κύπρου και ταυτόχρονα δεν είναι σωστό να εμπορευματοποιούμε την ευσέβεια των ανθρώπων».

Ο Αρχιμανδρίτης σημείωσε ότι «στην υπόθεση ενεπλάκη και η Αστυνομία αφού ύστερα από σχετική καταγγελία, ο άνδρας οδηγήθηκε σήμερα στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοτύμπου όπου έδωσε κάποια στοιχεία που όμως δεν διευκρινίζουν κατά πόσον είναι μοναχός ενώ έδωσε κοσμικό όνομα. Επίσης δεν είπε στους αστυνομικούς από πού έρχεται, ανέφερε πως προέρχεται από το Αγιο Ορος και διαμένει σε φιλικό του σπίτι στη Λάρνακα και επειδή δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του, αφέθηκε τελικά ελεύθερος".

Η Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κατέληξε «όφειλε να ενημερώσει και να προστατεύσει το ποίμνιο της και τους συνανθρώπους μας ούτως ώστε να μην τύχουν οικονομικής εκμετάλλευσης από οποιονδήποτε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X