ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπριοι φοιτητές πραγματοποιούν απεργία πείνας στη Θεσσαλονίκη (pics)

Διαμαρτύρονται για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Κύπριοι φοιτητές κατέρχονται σε 48ωρη απεργία πείνας απέναντι από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τα 35 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.


Φονικό Μαραθάσας: «Μεν με θωρείς εμένα, θώρε μπροστά σου»


Οι φοιτητές είναι μέλη της «Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών» και μοιράζουν έντυπο υλικό.

Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας προς το τουρκικό προξενείο.

Στην ανακοίνωση τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν:

«Ξεκίνησε, για ακόμα μια χρονιά, το τριήμερο των Αντικατοχικών μας εκδηλώσεων το οποίο περιλαμβάνει 48ωρη συμβολική απεργία πείνας απέναντι από το τούρκικο προξενείο, ενημέρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης για την εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή του 37% της Κύπρου, την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη μας καθώς και τη βάση λύσης που προωθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις για το Κυπριακό, τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και τους λόγους για τους οποίους εκφράζουμε την αντίθεσή μας.


«Δεν δολοφόνησα την κόρη μου, την τεμάχισα»


Οι φετινές Αντικατοχικές εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς τα τραγικά γεγονότα που βιώνει ο απανταχού Ελληνισμός, πρέπει να αντιμετωπιστούν με συλλογική αντίδραση.

Η διάνοιξη του οδοφράγματος Λεύκας -Απλικίου και του οδοφράγματος της Δερύνειας, που αποτελεί χώρο θυσίας των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, αποτελούν ένα ακόμα λόγο για να εντείνουμε τον αγώνα μας. Όσοι προσπαθούν να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας στο βωμό της υποτιθέμενης επαναπροσέγγισης, θα βρουν απέναντί τους νέους έτοιμους να αντισταθούν και να δώσουν ένα τέλος στα προδοτικά τους σχέδια.

Σε μια εποχή ξεπεσμού και κοινωνικής καταρράκωσης, εμείς διατηρούμε τις αξίες και τα ιδανικά μας ακέραια και αγωνιζόμαστε για τον τερματισμό της κατοχής και την πραγματική Απελευθέρωση της ιδιαίτερης μας πατρίδας.

Για μια Κύπρο Ελεύθερη για πάντα Ελληνική.»

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X