ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εγκέφαλοι οι Κύπριοι στη διεθνή σπείρα λαθραίων τσιγάρων (pics,vid)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα

Κυπριακής καταγωγής είναι το ζευγάρι που φέρεται ως επικεφαλής της οργάνωσης που διαχειριζόταν ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής παράνομου καπνού, το οποίο εντοπίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία στο Μεσόγεια Αττικής.

Το ζευγάρι, ηλικίας 82 ετών ο άνδρας και 76 η γυναίκα, διέμεναν στο σπίτι εντός του οποίου εντοπίστηκε το παράνομο εργοστάσιο και θεωρούνται από τις ελληνικές Αρχές ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι ελληνικές Αρχές έχουν ήδη αρχίσει ανταλλαγή πληροφοριών με την κυπριακή Αστυνομία για τους δύο υπόπτους, προκειμένου να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση και να εξακριβωθεί αν λειτουργούσαν για λογαριασμό τρίτου ατόμου, πιθανόν μη ευρωπαίου υπηκόου.

Συνολικά για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί 18 άτομα για τα οποία έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα, του νόμου για την κύρωση κώδικα φόρου προστιθέμενης αξίας, ήτοι λαθρεμπορία βιομηχανοποιημένων καπνών, των οποίων οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η δράση της σπείρας εκτεινόταν σε διεθνές επίπεδο και είχε ως κέντρο την Ελλάδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X