ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυπριακή αγορά: Αυτά είναι τα παιδικά ενδύματα που αποσύρθηκαν (Pics)

Κρίθηκαν επικίνδυνα

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς διεξήγαγε εκστρατεία ελέγχου στην αγορά για τα παιδικά ενδύματα, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισε 17 παιδικά ενδύματα τα οποία παρουσίαζαν κινδύνους για τα παιδιά και αποσύρθηκαν από την αγορά.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εκστρατεία κάλυψε παγκύπρια 187 καταστήματα παιδικής ένδυσης, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων παιδικών ενδυμάτων και την ενημέρωση των οικονομικών φορέων.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας σε 23 περιπτώσεις έγιναν προειδοποιήσεις προς τους οικονομικούς φορείς.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους στα καταστήματα παιδικής ένδυσης στο πλαίσιο των καθημερινών επιθεωρήσεων που πραγματοποιεί και θα ενημερώνει τους καταναλωτές για τα παιδικά ενδύματα που εμπεριέχουν κινδύνους και αποσύρονται από την αγορά.

Στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας υπάρχουν αναρτημένα ενημερωτικά έντυπα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους οικονομικούς φορείς, στα οποία επεξηγούνται οι κύριες τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα κορδόνια στα παιδικά ενδύματα και δίνονται συμβουλές με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια των παιδιών.

*Δείτε τις φωτογραφίες στο slideshow της κεντρικής φωτογραφίας 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X