ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κούσπο στο Μιτσερό» για όλους τους δρομείς φέτος (Pics, Vid)

Ο αγώνας cross country «Mitsero Mine Run» με... viral έπαθλα

Διεξάγεται φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο αγώνας cross country «Mitsero Mine Run» στην κοινότητα Μιτσερού, στην επαρχία Λευκωσίας, με όλους τους συμμετέχοντες να παίρνουν για έπαθλο τον χαρακτηριστικό «κούσπο». Και φυσικά, οι φωτογραφίες των περσινών επάθλων ήρθαν ξανά στην δημοσιότητα κι έγιναν viral μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον διοργανωτή του αγώνα, Σωτήρη Μαύρο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εντύπωση που προκαλεί, πρώτ’ απ’ όλα το έπαθλο. Ωστόσο, φέτος, αποκάλυψε, όλοι θα πάρουν τον κούσπο τους, νικητές και μη.

Το μετάλλιο που θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες φέτος

Ο κ. Μαύρος χαρακτήρισε πανέμορφη την διαδρομή, η οποία συνδέει τα τρία μεταλλεία της περιοχής: την Κοκκινοπεζούλα, την Κοκκινόγεια και το Παλιό Μεταλλείο Χρυσού.

Βαρύ φόρο πλήρωσαν πολλές οικογένειες

Αν και οι νεότεροι έχουν συνδέσει την πασίγνωστη λαϊκή έκφραση «έσιει κούσπο στο Μιτσερό» με την κωμική σειρά του Γιώργου Τσιάκκα, «Βουράτε Γειτόνοι», στο παρελθόν πολλές ήταν οι οικογένειες που πλήρωσαν βαρύ φόρο στα μεταλλεία της περιοχής, επεσήμανε ο κ. Μαύρος. Άνθρωποι φτωχοί που πήγαιναν για δουλειά στα μεταλλεία, αλλά πολλοί πέθαιναν, είτε από δυστυχήματα, είτε από ασθένειες όπως η πνευμονοκοκκίαση.

Επίσης, έχει συντελεστεί μια περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή. Εμείς αυτό που προσπαθούμε, είναι, μέσω αυτής της διοργάνωσης, να καταστεί ευρύτερα γνωστή η κοινότητα, η ιστορία της και η περιοχή με την οποία είναι συνδεδεμένη, υπογράμμισε.

Αγώνας υψηλών προδιαγραφών

Το «Mitsero Mine Run» προσφέρεται για την άθληση και την επαφή με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ωστόσο είναι μια καλή ευκαιρία και για τους αθλητές που θέλουν να προετοιμαστούν για μεγαλύτερους μαραθωνίους του εξωτερικού, αλλά και της Κύπρου, ανέφερε ο κ. Μαύρος. Πέρσι, επεσήμανε, οι πλείστοι συμμετέχοντες ήταν αθλητές και ελάχιστοι οι «χομπίστες», πρόσθεσε.

Φέτος αναμένεται ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 300, ενώ οι προδιαγραφές του εν λόγω αγώνα είναι πολύ ψηλές, αν και αυτό θεωρείται ασύμφορο οικονομικά. Συγκεκριμένα, είπε ότι ανά δύο χιλιόμετρα διαδρομής, υπάρχουν σταθμοί με νερό για τους αθλητές, υπάρχουν ασθενοφόρα και διασώστες κατά μήκος των διαδρομών, καθώς και άτομα που φροντίζουν συνεχώς ώστε τα σημεία που θα περάσουν οι δρομείς να είναι ασφαλή. Παράλληλα, ο αγώνας παίζεται με ζωντανή χρονομέτρηση και βαθμολόγηση, η οποία προβάλλεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Η διοργάνωση του αγώνα cross country του Μιτσερού, γίνεται σε συνεργασία με την Worlds Marathons, η οποία είναι μια μεγάλη διοργανώτρια πλατφόρμα διοργάνωσης μαραθωνίων παγκόσμια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδα της Worlds Marathons.

Φέτος οι συμμετοχές αναμένεται ότι θα ανέλθουν και ίσως ξεπεράσουν τις 300, ενώ δεν αποκλείεται να συμμετάσχει και μικρός αριθμός αθλητών από το εξωτερικό, είπε ο κ. Μαύρος. Μέχρι την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, οι συμμετοχές ανέρχονταν ήδη γύρω στις 200, γεγονός που γεννά αισθήματα αισιοδοξίας για αύξησή τους μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας.

Στο σημείο της εκδήλωσης θα βρίσκονται άτομα από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα που θα λαμβάνουν από τους συμμετέχοντες και οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί, δείγμα σάλιου. Παράλληλα, θα ενημερώνουν το κοινό και για τις δράσεις του Ιδρύματος, ενώ είναι ευπρόσδεκτος οποιοσδήποτε Μη Κυβερνητικός Οργανισμός θέλει να προβάλει τις δράσεις του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X