ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατακλυσμός στον αυτοκινητόδρομο - Κλειστός ο Πάφου-Λεμεσού

Όλες οι λεπτομέρειες

Προβλήματα παρατηρούνται στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, λόγω των καιρικών συνθηκών. 

Λόγω κατολισθήσεων στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού με κατεύθυνση τη Λεμεσό, οι δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου από το ύψος της εξόδου Πισσουρίου μέχρι την έξοδο Αυδήμου, έχουν κλείσει για την τροχαία κίνηση.

Ως εκ τούτου, η κυκλοφορία θα διοχετεύεται μέσω των εξόδων Πισσουρίου και Αυδήμου προς τον παλιό δρόμο Πάφου – Λεμεσού, με κατεύθυνση τη Λεμεσό.

Οι οδηγοί, καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να χρησιμοποιούν χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Την ίδια στιγμή η λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού - Λευκωσίας, παρά τη Μονή, που είχε κλείσει λόγω τροχαίας σύγκρουσης, έχει πλέον ανοίξει και η τροχαία κίνηση διεξάγεται κανονικά.

Περιορισμένη ορατότητα

Εξάλλου, λόγω έντονης βροχόπτωσης, στην περιοχή του αυτοκινητόδρμου Κοφίνου - Λάρνακας και Λευκωσίας - Λεμεσού, στο ύψος των περιοχών Σκαρίνου και Κακορατζιάς, η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ στο οδόστρωμα των δρόμων έχει συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα νερού, καθιστώντας τους εξαιρετικά ολισθηρούς και επικίνδυνους. 

Οι οδηγοί, καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί, να κινούνται χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα τους οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Ορεινά

Στις ορεινές περιοχές, λόγω χιονόπτωσης οι ακόλουθοι δρόμοι είναι ολισθηροί και ανοιχτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς:

• Πλατρών – Τροόδους
• Καρβουνά – Τροόδους
• Προδρόμου – Τροόδους
• Καρβουνά – Κυπερούντας
• Αγρού – Καλού Χωριού 

Στην επαρχία Πάφου, λόγω υπερχείλισης ποταμών, κατολισθήσεων και υποχώρησης του οδοστρώματος, είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση οι δρόμοι:

Αγίου Νικολάου - Πέρα Βάσας, στο γεφύρι Τζιελεφού
Κελοκεδάρων - Αμαργέτης - Νατάς, στο γεφύρι Ζιριπιλλή
Σαλαμιούς - Γαλαταριάς
Πόλης Χρυσοχούς - Παλιάς Θελέτρας

Ως εκ τούτου, οι οδηγοί που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τους πιο πάνω δρόμους, καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να χρησιμοποιούν χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση