ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κλειστά κρατούν τα στόματα τους οι 14 του ΤΕΠΑΚ

Αποφεύγουν να απαντήσουν επί της ουσίας της υπόθεσης κατά την ανάκριση

Του Απόστολου Τομαρά

Μπροστά σε κλειστά στόματα συνεχίζουν να βρίσκονται οι ανακριτές που διερευνούν τις καταγγελίες για το φερόμενο σκάνδαλο με τα ευρωπαϊκά προγράμματα για το οποίο υπό σύλληψη τελούν 14 πρόσωπα.

Μετά την ανανέωση των διαταγμάτων προσωποκράτησης των 11 αρχικά συλληφθέντων προσώπων και την εξασφάλιση διαταγμάτων για άλλα τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας οι ανακριτές προσπαθούν να συμπληρώσουν το πάζλ με τους 14 υπόπτους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να μην δείχνουν διάθεση συνεργασίας.

Το βασικό πρόσωπο της υπόθεσης η πρώην Λειτουργός του ΤΕΠΑΚ αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα των ανακριτών τηρώντας μια παρελκυστική τακτική. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η ύποπτη στις ερωτήσεις των ανακριτών αντί να απαντήσει επί της ουσίας τους προτρέπει να εξετάσουν και άλλα προγράμματα.

Την ίδια τακτική, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τηρούν και τα υπόλοιπα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί. Πηγές από το χώρο των ερευνών θεωρούν ότι η τακτική που εφαρμόζουν οι συλληφθέντες δεν επηρεάζει την πορεία του ανακριτικού έργου.

Αυτό το οποίο λέγεται είναι πως η Αστυνομία έχει στα χέρια της ισχυρό μαρτυρικό υλικό, από την προεργασία που έγινε, προκειμένου να μην επηρεαστεί στην παρούσα φάση η πορεία των ερευνών.

Οι ανακριτές μετά την ανανέωση των διαταγμάτων προσωποκράτησης αναμένουν τα αποτελέσματα από τις καταθέσεις των υπόπτων την Δευτέρα και Τρίτη. Με το σκεπτικό αυτό η παρούσα εβδομάδα θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την πορεία των ερευνών στο σκάνδαλο με τα ευρωπαϊκά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X