ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κίτρινη Προειδοποίηση! Θα μας «κάψει»

Στο κόκκινο ο υδράργυρος

Εποχική χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή, ενώ σχετικά θερμή αέρια μάζα θα επηρεάζει την Κύπρο, μέχρι την Παρασκευή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και βόρεια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Διαβάστε, επίσης: Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος - Πότε υποχωρεί

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά και βόρεια θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Ωστόσο, μετά το μεσημέρι, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι, στα παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγμένη αλλά στα υπόλοιπα παράλια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Διαβάστε, επίσης: Μεγάλη κομπίνα στην Κύπρο: Ταξιδιωτική πράκτορας «κρέμασε» κόσμο ενόψει 15Αυγούστου

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Νεφώσεις, όμως, που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κίτρινη προειδοποίηση

Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες με ισχύ από τις εννέα απόψε ως την αύριο στις πέντε το απόγευμα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Στην προειδοποίηση αναφέρεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό και στα νότια παράλια αναμένεται να πέσει στους 27 βαθμούς και η μέγιστη στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς και στα ορεινά στους 32 βαθμούς.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X