ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κίνηση στην Λευκωσία: Αυτά είναι τα μέτρα που έλαβε η Αστυνομία

Άρχισαν να αποφέρουν αποτελέσματα – Ικανοποίηση οδηγών

Η απογείωση του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, προ ημερών, και οι χαμηλές πτήσεις πάνω από κομβικά σημεία της Λευκωσίας, όσον αφορά την αυξημένη τροχαία κίνηση, οδήγησε στην λήψη μέτρων εκ μέρους της δύναμης, που φαίνεται ότι βρήκε την χρυσή τομή για την απάμβλυνση του φαινομένου, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία.

Ειδικότερα, από χθες, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, τέθηκε σε εφαρμογή η επάνδρωση με μέλη της Αστυνομίας, των φώτων τροχαίας και διασταυρώσεων, όπου παρατηρείται πυκνή τροχαία κίνηση, μετά από αξιολόγηση της χαρτογράφησης που έγινε από πλευράς Αστυνομίας, για απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος.


Θανατηφόρο τροχαίο στην Αγία Νάπα


 Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Αστυνομία, θα επανδρώνονται καθημερινά από τις 06:15 το πρωί τα φώτα τροχαίας Καλησπέρα, ΡΙΚ, λεωφόρου Στροβόλου με Αθαλάσσας, λεωφόρου Στροβόλου με Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και λεωφόρου Αρχαγγέλου, Λευκοθέου και Βυζαντίου.

Μετά τις 15:00 το απόγευμα, θα επανδρώνονται καθημερινά τα φώτα τροχαίας ΡΙΚ, Στροβόλου, Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και κυκλικός κόμβος Προεδρικού.

Σύμφωνα με ανταποκρίσεις πολιτών, η επάνδρωση των φώτων τροχαίας και των διασταυρώσεων, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου καθυστέρησής τους κατά 20 περίπου λεπτά.


Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητα στην Λευκωσία (Pics)


Γίνεται συνεχής αξιολόγηση της χαρτογράφησης του οδικού δικτύου, στο πλαίσιο της μελέτης για την οποία έχει ήδη δώσει οδηγίες ο Αρχηγός Αστυνομίας όπως εκπονηθεί το συντομότερο δυνατό και εκεί όπου χρειάζεται θα γίνονται και οι ανάλογες ενέργειες.

Τέλος οι ουρές από το ΓΣΠ

Όπως ανέφεραν πολίτες στο 24News, το μαρτύριο όσων χρησιμοποιούσαν τα φώτα «Καλησπέρα», κυρίως τις πρωινές ώρες, είχε αρχίσει από τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη, όταν είχαν επιστρέψει και τα τελευταία άτομα από τις θερινές διακοπές. Το γεγονός, αν και ήταν αναμενόμενο, δυσκόλεψε πολύ τις ζωές τους σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Οι ουρές των αυτοκινήτων άρχιζαν λίγο μετά το ΓΣΠ και έφταναν στα φώτα, γεγονός που πλέον δεν συμβαίνει. Πλέον, βάσει των ιδίων αναφορών, οι οδηγοί κινούνται άνετα για μεγάλη ακόμα απόσταση, με την κίνηση να ξεκινά λίγο πριν από τα φώτα. Με τον τρόπο αυτό, καταφέρνουν να βρίσκονται στους προορισμούς τους μέχρι και 20 λεπτά νωρίτερα.  

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X