ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καύσωνας και εργαζόμενοι! Θα χτυπήσουμε 40αρια

Προειδοποιητική ανακοίνωση από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπενθυμίζει όλους τους εργοδότες και τα αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα ότι σήμερα ή/και τις επόμενες ημέρες στις πεδινές ή/και παράλιες περιοχές, αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που πιθανόν να δημιουργήσουν έντονα φαινόμενα καύσωνα. Οι συνθήκες αυτές μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους που εργάζονται εκτεθειμένοι σε θερμικό φόρτο ή/και να επηρεάσουν σοβαρά την υγεία τους.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας υπενθυμίζει τους εργοδότες και τα αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα ότι υποχρεούνται να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, μέσω εκτίμησης των κινδύνων, για προστασία των εργαζομένων ή των ιδίων από τον θερμικό φόρτο, όπως αυτά προνοούνται και στον Κώδικα Πρακτικής για τη Θερμική Καταπόνηση των Εργαζομένων, μη αποκλειομένης της αλλαγής εργασίας/ανάπαυσης/διακοπής εργασίας.

Ο Κώδικας Πρακτικής για τη Θερμική Καταπόνηση των Εργαζομένων μπορεί να βοηθήσει τον κάθε εργοδότη και το κάθε αυτοεργοδοτούμενο πρόσωπο να εφαρμόσει τις πρόνοιες της νομοθεσίας προκειμένου να αποφευχθούν, ή να μειωθούν σε αποδεκτό επίπεδο, οι κίνδυνοι που οφείλονται στην έκθεση των εργαζόμενων σε επιβαρυμένους θερμικά εργασιακούς χώρους ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές, υγιεινό, ευχάριστο και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον.

Η πρόγνωση του καιρού 

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, και τοπικά στα δυτικά παράλια µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ, και τοπικά στα νοτιοδυτικά το απόγευµα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ, και αργότερα ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη ενώ στα δυτικά παράλια θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος και θερµός, ενώ στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο και αναμένεται να φτάσει μέχρι τους 40 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατµόσφαιρα, αρχικά, δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Την ∆ευτέρα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει περαιτέρω πτώση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X