ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καύσιμα: Μείωση στη ζήτηση - «Κουμπωμένος ο κόσμος»

Η επιλογή των κατεχομένων η αιτία

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων Στέφανος Στεφάνου κάνοντας έναν απολογισμό για το 2018 ανέφερε πως η ζήτηση στα καύσιμα στα 315 πρατήρια της ΚΔ σημείωσε μείωση της τάξης του 2% περίπου από την περσινή χρονιά. Όπως εξήγησε ο κ. Στεφάνου σ’ αυτό συνέτεινε και το γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές μετέβησαν στις κατεχόμενες περιοχές τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβρη για την αγορά καυσίμων.


Βαριά χιονόπτωση στο Τρόοδος - Κακοκαιρία σε όλη την Κύπρο


Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων ισχυρίστηκε πως οι καταναλωτές πρέπει να είναι αρκετά ευχαριστημένοι με τη μείωση των τιμών των καυσίμων, αφού όπως ανέφερε τους δύο τελευταίους μήνες οι τιμές στα διάφορα προϊόντα καυσίμων μειώθηκαν περίπου στα 20 σεντ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως η τιμή της βενζίνης μειώθηκε όπως ήταν επί εποχής του 2006 και 2007 δηλαδή στο 1, 14 σέντ και στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 79 και 80 σέντ αρκετά μειωμένη από προηγούμενα έτη ενώ το ίδιο συμβαίνει και στο πετρέλαιο κίνησης.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στη μείωση του Φόρου Κατανάλωσης στα 6 σέντ προσθέτοντας πως μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στην διεθνή αγορά του αργού πετρελαίου που έπεσε στα 53 με 54 δολάρια το βαρέλι.


Εγκαταλείπει την τηλεόραση για την πολιτική η Κατερίνα


Επεσήμανε μάλιστα πως λόγω του βροχερού καιρού και του κρύου που υπάρχει σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνεται αυξημένη ζήτηση στα πετρέλαια θέρμανσης ωστόσο παρατήρησε ο κόσμος είναι ακόμη “ κουμπωμένος” κατά την έκφραση του, παραγγέλλοντας μικρότερες ποσότητες καυσίμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση