ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατεχόμενα: "Ατυχής" η ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τα φάρμακα

"Η απόφαση λήφθηκε από την «κυβέρνηση»"

Ατυχής χαρακτηρίζει το «υπουργείο εξωτερικών» την αναφορά στην ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ότι εκφράζει λύπη για τη μονομερή απόφαση της τ/κ πλευράς να επιβάλει φόρους και τέλη σε προϊόντα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους εγκλωβισμένους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή ανακοίνωσή του το «υπέξ» αναφέρει ότι είχαν ενημερωθεί όπως η αυτοκινητοπομπή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα αποτελείτο από δύο οχήματα τα οποία πέρασαν χωρίς πρόβλημα από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Στο κονβόι, προστίθεται, που μετέφερε μόνο ιατρική βοήθεια δεν υποβλήθηκε κανένας δασμός ή περιορισμός.

Αναφέρεται επίσης ότι η απόφαση για την επιβολή δασμών σε προϊόντα που μεταφέρονται σε Ε/κ και Μαρωνίτες στα κατεχόμενα τέθηκε σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου και από αυτή εξαιρούνται είδη ιατρικής βοήθειας.

Επαναλαμβάνει τη θέση ότι η απόφαση λήφθηκε από την «κυβέρνηση» λόγω της πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος των Ε/κ και Μαρωνιτών «που ζουν στη χώρας μας», και τους παρουσιάζει ως εγκλωβισμένους, με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Υποστηρίζει επίσης ότι η νέα εφαρμογή είναι σύμφωνη με τη συμφωνία της Βιέννης ΙΙΙ, την οποία αναφέρει ως συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών. Το «υπέξ» καταλήγει λέγοντας ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ειρηνευτική δύναμη για ανθρωπιστικά θέματα.

Στο μεταξύ από τα κατεχόμενα έγινε γνωστό ότι το τρίτο όχημα, ένα μικρό φορτηγό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που πήγε στο τ/κ οδόφραγμα μαζί με τα άλλα δύο αυτοκίνητα, επειδή δεν είχε δηλωθεί στην αυτοκινητοπομπή δεν μπορούσε να μεταβεί στην Καρπασία. Επιτράπηκε η είσοδος του μικρού φορτηγού στα κατεχόμενα, όχι όμως και η μετάβασή του στο Ριζοκάρπασο. Αυτό φέρεται να λέχθηκε στην αποστολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο τ/κ οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας και στη συνέχεια το μικρό φορτηγό επέστρεψε στις ελεύθερες περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X