ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταπατούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής στο Μακάρειο Νοσοκομείο - 12ωρη απεργία σήμερα

Απειλείται η υγεία των εργαζομένων και των ασθενών

Την ομόφωνη απόφαση για 12ωρη στάση εργασίας, υλοποιεί από τις 6:15 το πρωί της Πέμπτης, το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό του Μακαρείου Νοσοκομείου στην Λευκωσία, διαμαρτυρόμενο για την υποστελέχωση, αλλά και τα χρόνια προβλήματα που επηρεάζουν την υγεία ασθενών και προσωπικού.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, Γιώργο Κωνσταντίνου, η απόφαση ελήφθη χθες, ενώ προηγήθηκε γραπτή προειδοποίηση από τις 29 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα αναφέρουν πως οι καθαρίστριες λόγω υποστελέχωσης, ειδικά τα βράδια, καθαρίζουν και απολυμαίνουν τα χειρουργεία και αμέσως μετά απασχολούνται στη κουζίνα του Νοσοκομείου για να παρασκευάζουν φαγητό, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο όλους τους κανόνες υγιεινής.

Επίσης, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προβλήματα στελέχωσης και πεπαλαιωμένου εξοπλισμού που είναι εκτός λειτουργίας υπάρχουν στο τμήμα αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων, στην αιμοληψία, τους καθαριστές, στο αρχείο και τους κλητήρες.

Τα προβλήματα χρονολογούνται από τις αρχές του έτους 2017, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως σε επιστολή της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας με ημερομηνία 16/5/2017 δόθηκαν υποσχέσεις για διευθέτηση των προβλημάτων χωρίς όμως να υπάρχει καμία ενέργεια για επίλυση τους.

«Το προσωπικό του Νοσοκομείου και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που το εκπροσωπούν, εκφράζουν την συμπάθεια τους προς τους ασθενείς που θα ταλαιπωρηθούν αύριο. Δυστυχώς το προσωπικό υποχρεώθηκε να λάβει δυναμικά μέτρα τα οποία έχουν κύριο μέλημα τους την προστασία των ασθενών. Για τους ασθενείς που νοσηλεύονται έχει διευθετηθεί να εργαστεί προσωπικό ασφαλείας» καταλήγουν οι συντεχνίες.

Σοβαρή καταγγελία

Μια εκ των καθαριστριών, που απεργούν σήμερα, ανέφερε στο TV One, ότι η πίεση που υφίστανται, ειδικά οι βραδινές βάρδιες, είναι πολύ μεγάλη, καθώς από την καθαριότητα σε θαλάμους και κρεβάτια ασθενών, μπαίνουν στην κουζίνα για την παρασκευή του φαγητού, καταπατώντας τους κανόνες υγιεινής.

Η ίδια, ανέφερε, υποφέρει λόγω προβλημάτων στην σπονδυλική της στήλη, πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, αλλά δεν έχει τα χρήματα, ενώ παράλληλα αναγκάζεται να υποβάλλει τον εαυτό της σε τόσο μεγάλη πίεση στην δουλειά:

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X