ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός για τα σακάκια του ΕΛΑΜ και την αλά καρτ φιλανθρωπία

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα και η διάψευση από τον Σύνδεσμο Γονέων

Δημόσια κατακραυγή κατά του ΕΛΑΜ ξεσηκώθηκε από το πρωί της Τρίτης, όταν μέλη του κόμματος επισκέφθηκαν το Α' Δημοτικό Σχολείο της Γεροσκήπου, για να χαρίσουν σακάκια σε άπορα... Ελληνόπουλα. Μάλιστα, το Κίνημα στην σχετική ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η πράξη αυτή έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου, ωστόσο, η ανακοίνωση του τελευταίου διαψεύδει πλήρως το ΕΛΑΜ.

Για ρατσισμό χειρίστου είδους και φασισμό κάνουν λόγο τα υπόλοιπα κόμματα, με δικές τους ανακοινώσεις, με το ΕΛΑΜ να επιστρέφει με νέα δική του ανακοίνωση, μέσω της οποίας κάνει λόγο για ανηλεή πόλεμο. Επίσης, δεν παραλείπει να κατηγορήσει εκ νέους τους κατήγορούς του, «που εξυπηρετούν ό,τι πιο διεφθαρμένο υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, το σαθρό παλαιοκομματικό κατεστημένο».

Η ενημέρωση από το ΕΛΑΜ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ΕΛΑΜ, «μέλη της Ε.Ο. Πάφου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) μαζί με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μάριο Βασιλείου, μετέβησαν στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου, όπου, αφού ήρθαν σε επικοινωνία με τον Σύνδεσμο Γονέων, παρέδωσαν μπουφάν για τα ελληνόπουλα άπορων οικογενειών». 

Η... ακύρωση από τον Σύνδεσμο Γονέων

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Γονέων, κάνει λόγο για παραπλάνηση εκ μέρους του ΕΛΑΜ και δόλια πολιτική εκμετάλλευση της κατάστασης. Την ίδια ώρα, διαψεύδει την οποιαδήποτε συνεργασία και συνεννόησή του με μέλη του Κινήματος:

«Είναι με λύπη που διαπιστώσαμε την παραπλανητική κίνηση εντυπωσιασμού και την δόλια πολιτική εκμετάλλευση που έχει τύχει η πάγια έγνοια και μέριμνα του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου μας να προσφέρει αδιακρίτως σε άπορα παιδιά του σχολείου μας τις γιορτινές αυτές μέρες.

Ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου μας, παρέχει πάντοτε απλόχερα τη βοήθεια του σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδάκια του σχολείου, χωρίς καμία διάκριση.

Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε και δεν έχουμε οποιαδήποτε συνεργασία με πολιτικά κόμματα, ούτε και αναγνωρίζουμε την προσφορά που το ΕΛΑΜ δηλώνει ότι έκανε στο σχολείο μας. Καμία απολύτως συνεργασία ή συνεννόηση δεν είχαμε με μέλος οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, όπως ψευδώς έχει καταγραφεί στην σχετική ανακοίνωση που είδε το φώς της δημοσιότητας, για παροχή εισφοράς προς τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου μας».

Γενική κατακραυγή από τα κόμματα

ΔΗΚΟ: Όνειδος για τον τόπο μας η ρατσιστική συμπεριφορά του ΕΛΑΜ

Το πραγματικό του πρόσωπο, επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά το ΕΛΑΜ, το οποίο, στο βωμό της προσέλκυσης ψήφων δια της παραπλάνησης, διαχωρίζει τα παιδιά σε ελληνόπουλα και μη.
Η δωρεά ρουχισμού σε σχολείο, μόνο για τα ελληνόπουλα, όπως το ίδιο το ΕΛΑΜ διακήρυξε, αποτελεί ντροπή, πρώτα απ’ όλα για το λαό μας, ο οποίος, όταν κάνει αγαθοεργίες, δεν ξεχωρίζει φυλή και χρώμα.
Ο Ελληνισμός, από τα βάθη των αιώνων και ο Χριστιανισμός, όταν προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας, δεν θέτουν κριτήρια την εθνικότητα και τη θρησκεία, πόσο μάλλον, όταν είναι παιδιά αυτά που χρειάζονται τη βοήθεια μας.
Για το Δημοκρατικό Κόμμα και μόνο η αναφορά του ΕΛΑΜ σε «μπουφάν για τα ελληνόπουλα», αποτελεί όνειδος για τον τόπο μας και ρατσιστική συμπεριφορά του χειρίστου είδους.

ΕΔΕΚ: Καταδικαστέα η πράξη «όνειδος»

Η πράξη «όνειδος» στην οποία κατέφυγε το ΕΛΑΜ όπου διαχώρισε τα παιδάκια του δημοτικού σχολείου Γεροσκήπου σε ελληνόπουλα και μη ώστε να τους παραχωρήσει μπουφάν, είναι καταδικαστέα και κατακριτέα.
Καμία όμως έκπληξη δεν προκαλεί αυτή η συμπεριφορά αφού προέρχεται από ένα κόμμα που η ρατσιστική του νοοτροπία έχει επιβεβαιωθεί πολλαπλώς. Πολύ περισσότερο, επιβεβαιώνεται και από το ότι το ΕΛΑΜ είναι ένα κόμμα το οποίο αρνείται να καταδικάσει τη Χούντα των Αθηνών και την προδοσία που διέπραξε σε βάρος της πατρίδας μας.
Για ένα σοσιαλιστικό κόμμα όπως η ΕΔΕΚ είναι αυτονόητο πως όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ζεστασιά, στη μάθηση, στη φροντίδα και στην αγάπη, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκευτικής και εθνοτικής προέλευσης. Αυτό προτάσσει ο σοσιαλισμός και ο ουμανισμός, αυτό προτάσσει η παρακαταθήκη του ελληνικού πολιτισμού.
Η πράξη του ΕΛΑΜ ντροπιάζει τις αρχές και αξίες του ανθρωπισμού.

Συμμαχία Πολιτών: Λεγόμενη πράξη αγάπης

Η λεγόμενη πράξη αγάπης του ΕΛΑΜ, να μοιράσει μπουφάν μόνο σε ελληνόπουλα άπορων οικογενειών στο δημοτικό Γεροσκήπου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ρατσιστική πράξη απέναντι σε παιδιά.
Ως Συμμαχία Πολιτών δεν αποδεχόμαστε τον διαχωρισμό παιδιών ή ενηλίκων αναλόγως καταγωγής, χρώματος, εθνικότητας ή άλλων κριτηρίων.
Αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας.

Κίνημα Αλληλεγγύη: Επιλεκτική εκδήλωση φιλανθρωπίας

Η κίνηση «φιλανθρωπίας» του ΕΛΑΜ να μοιράσει μπουφάν «σε ελληνόπουλα άπορων οικογενειών» στο Α΄ Δημοτικού σχολείου Γεροσκήπου είναι καταδικαστέα.
Επιλεκτική εκδήλωση φιλανθρωπίας δεν νοείται ούτε σε ενήλικες, πόσο μάλλον σε παιδιά. Πρόκειται για ρατσισμό χειρίστου είδους.

ΕΔΟΝ: Καμιά ανοχή στο ρατσισμό και στο φασισμό

Σε μια ακόμα ρατσιστικού περιεχομένου κίνηση προχώρησε το νεοναζιστικό – φασιστικό ΕΛΑΜ, που «πρόσφερε μπουφάν μόνο σε ελληνόπουλα» του Α΄ Δημοτικού σχολείου Γεροσκήπου. Ενεργώντας με γκεμπελίστικες μεθόδους, παραπλανώντας τόσο το Σύνδεσμο γονέων όσο και την Διεύθυνση του Σχολείου, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου, «διαχώρισαν» τα παιδιά αναπαράγοντας για ακόμα μια φορά το μίσος προς τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών.

Ως ΕΔΟΝ, καταδικάζουμε πολιτικές και πρακτικές που προωθούν το ρατσισμό και ιδιαίτερα την προσπάθεια των νεοναζί να σπείρουν το μίσος μέσα στα σχολεία. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς όλους όσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και πολιτικών, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Για εμάς, η αλληλεγγύη δεν είναι ζήτημα εντυπωσιασμού, ή διαχωρισμού των ατόμων με βάση το χρώμα, τη φυλή, τη θρησκεία ή τη γλώσσα. Είναι γι’ αυτό που ως ΕΔΟΝ συμμετέχουμε και στηρίζουμε το «Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης», που στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο και χωρίς διακρίσεις τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Είναι γι’ αυτό που το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων κάθε χρόνο πραγματοποιεί την εκστρατεία «Κάλαντα Αλληλεγγύης» στηρίζοντας έμπρακτα παιδιά όλου του κόσμου. Φέτος τα «Κάλαντα αλληλεγγύης» είναι αφιερωμένα στα πυρόπληκτα παιδιά της Ελλάδας.

Καλούμε κάθε νέο και νέα, να συστρατευτεί μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό. Μαζί να απομονώσουμε ότι πιο σάπιο γέννησε ποτέ η ιστορία της ανθρωπότητας.

Απάντηση στο γνώριμο ύφος από το ΕΛΑΜ

Οι κατήγοροι του ΕΛΑΜ εξυπηρετούν «ό,τι πιο διεφθαρμένο υπάρχει σε αυτόν τον τόπο», λέγοντας ότι το Κίνημα δεν διασπάθισε ποτέ χρήμα, ενώ θα συνεχίζει να ξοδεύει για να παρέχει βοήθεια σε άπορους συμπατριώτες μας:

«Από το πρωί, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δέχεται ανήλεη επίθεση σε πολλά ΜΜΕ από κακεντρεχείς δημαγωγούς και διάφορους άλλους «καλοθελητές» που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, γιατί έκανε το μέγα λάθος, κατ’ αυτούς, να παραδώσει μπουφάν σε άπορους μαθητές.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) οφείλει να απαντήσει σε όλους τους κατήγορούς του, που εξυπηρετούν ότι πιο διεφθαρμένο υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, το σαθρό παλαιοκομματικό κατεστημένο, καθώς, το Κίνημά μας δεν έμαθε, ούτε θα μάθει ποτέ να τα «παίρνει», διασπαθίζοντας δημόσιο χρήμα με αδιαφανείς διαδικασίες, αφού δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλα, μίζες, διαφθορά, βολέματα και σκοτεινές συμφωνίες.

Αντιθέτως, εμείς μάθαμε να ξοδεύουμε τα χρήματά μας, καθημερινά και όχι προεκλογικά, για να παρέχουμε βοήθεια σε άπορους συμπατριώτες μας.

Αν είναι αδίκημα η παροχή βοήθειας σε όσους ζουν στο όριο της φτώχειας, να δίνουμε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, σχολική ύλη, μπουφάν και τσάντες σε άπορους μαθητές, να καλύπτουμε ιατρικές εξετάσεις, να δωρίζουμε πυροσβεστικά συστήματα σε διάφορες κοινότητες και άλλα πολλά, ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ…»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X