ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγελία για ξυλοδαρμό εθνοφρουρού: Δυσαρεστημένοι οι αξιωματικοί απαντούν με Πλάτωνα

«Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθων ακούσεις»

Tην έντονη δυσαρέσκειά του "για την ευκολία με την οποία θυματοποιούνται τα στελέχη και κατ΄ επέκταση η Ιεραρχία του στρατεύματος, στο βωμό της κατανάλωσης και των εύηχων συνθημάτων", εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού με αφορμή τον ισχυρισμό οπλίτη για ξυλοδαρμό του από τον διοικητή της μονάδας του στη Λεμεσό.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Χρίστος Ψαράς, εκφράζεται επίσης η αμέριστη στήριξη του Συνδέσμου στα μέλη του, όπου, υπό συνθήκες αβεβαιότητας, υπερβάλουν εαυτόν για την τήρηση της τάξης και της πειθαρχίας. "Εύχεται επίσης στους στρατιώτες καλό και αξιοπρεπές υπόλοιπο θητείας".

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι καταδικάζει την όποια μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται, εκτός και αν αφορά «αυτοάμυνα», όπως οι στρατιωτικοί κανονισμοί καθορίζουν αλλά παραπέμπει στη ρύση του Πλάτωνα «Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθων ακούσεις» (Μη δικάσεις καμία δίκη, εάν δεν ακούσεις και τις δύο πλευρές) και σε εκείνη του Σωκράτη «Να σκέφτεσαι σοβαρά και να αποφασίζεις αμερόληπτα», που - όπως γράφει - "φαίνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύουν ή δεν έχουν καμία σημασία".

Ο Υπουργός Άμυνας και κάποια μέσα ενημέρωσης βιάστηκαν, για τους δικούς τους λόγους, υπό μορφή «λαϊκού δικαστηρίου», να εντοπίσουν τον ένοχο και ερήμην του να τον καταδικάσουν, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Αξιωματικών που δικαιολογεί τα ΜΜΕ, αλλά για τον ΥΠΑΜ γράφει ότι ως θεματοφύλακας, όφειλε να διασφαλίσει την αμερόληπτη και την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, χωρίς να προκαταλάβει ή και να επηρεάσει το πόρισμα της ανάκρισης, αυθημερόν, από τις Βρυξέλλες.

"Να ορίσει αντικαταστάτη κατά την απουσία του, ο οποίος να ήταν σε θέση να χειριστεί τέτοιου είδους ζητήματα. Να ενημερωθεί για την έκβαση παρόμοιων δεδικασμένων υποθέσεων, προ της απόφασής του να θέσει σε διαθεσιμότητα τον Διοικητή της Μονάδος. Να ενημερωθεί σφαιρικά και να αποφύγει τις μονόπλευρες δηλώσεις". Και τέλος, να είχε υπόψη του ότι, ο εν λόγω συνάδελφος, στα 40 σχεδόν χρόνια της πορείας του στο στράτευμα και λίγους μήνες προ της αφυπηρέτησής του, ουδέποτε επέδειξε βίαιη συμπεριφορά. Αντίθετα, καταλήγει, οι υφιστάμενοι του εθνοφύλακες, έφεδροι και κληρωτοί, τον χαρακτηρίζουν ως Αξιωματικό χαμηλών τόνων, πράο και μεθοδικό.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X