ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάρτα εισόδου: Χωρίς κατάληξη και σήμερα

Αισιόδοξοι ΠΟΕΔ και Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπήρξε κατάληξη για το θέμα της κάρτας εισόδου/εξόδου στις σχολικές μονάδες, κατά τη σημερινή συνάντηση, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, Ηλία Μαρκάτζιη με στελέχη της ΠΟΕΔ, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για συζήτηση του θέματος τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανέφεραν και οι δύο πλευρές στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, έγνοια όλων είναι η ασφάλεια των παιδιών, είναι κοινή συνισταμένη.

Ο αναπληρωτής Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Μακράτζιης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης του με την ΠΟΕΔ είπε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων.

«Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι η έγνοια όλων μας είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και με βάση αυτό συζητούμε και με βάση αυτό αγωνιζόμαστε. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις, τις οποίες θα συζητήσουμε σε μια επόμενη συνάντηση πολύ – πολύ σύντομα και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε, γιατί θεωρούμε ότι διαφωνίες στο θέμα της ασφάλειας δεν είναι κάτι ωφέλιμο, φέρνει προβλήματα και ειδικά για την ασφάλεια έχουμε δείξει όλοι ότι κάνουμε το παν για να καταλήγουμε ομόφωνα και να προχωρούμε», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν έχει τεθεί ένα νέο χρονοδιάγραμμα ως προς το πότε θα εφαρμοστεί η κάρτα εισόδου/εξόδου από τις σχολικές μονάδες, ο κ. Μαρκάτζιης είπε ότι ακόμα και αύριο μπορεί να γίνει η συνάντηση και να παρθούν τελικές αποφάσεις. «Δεν έχουμε καταλήξει σε τίποτα σήμερα, όμως έχουν μπει πολλές σκέψεις κάτω, που πιθανόν να μας φέρουν αυτό που ζητάμε, δηλαδή μία απόφαση που θα γίνει αποδεχτή από όλους», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τα άλλα εξαγγελθείσα μέτρα, ο κ. Μαρκάτζιης είπε ότι αυτά έχουν ήδη προωθηθεί και πρόσθεσε ότι βρίσκονται πλέον στα χέρια των σχολικών εφορειών.

«Έχουν να γίνουν περιφράξεις σε κάποια σχολεία, έχουν μπει σε κάποιες περιπτώσεις και τα θυροτηλέφωνα, το ίδιο έχει γίνει και με τους φρουρούς, υπάρχουν κάποιοι φρουροί ήδη στα σχολεία. Αυτό που κάνει το Υπουργείο συνεχώς είναι να παρακολουθεί την κατάσταση», είπε.

Πρόσθεσε ότι είχαν «συνεννοηθεί και με την ΠΟΕΔ, ούτως ώστε να παρακολουθούν και οι συνάδελφοι Διευθυντές στα σχολεία, να μας ενημερώνουν εκεί και όπου φαίνεται ότι σκαλώνουν τα πράγματα, υπάρχουν προβλήματα. Έχουμε ζητήσει και από τις Σχολικές Εφορείες να μας ενημερώνουν γιατί πάντα στις δυσκολίες υπάρχουν και λύσεις και επειδή είμαστε έτοιμοι, έχουμε τους μηχανισμούς, είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σε δηλώσεις του είπε ότι είχαν μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων γύρω από το θέμα της ασφάλειας στις σχολικές μονάδες.

«Νομίζω ότι επειδή και οι δύο πλευρές ενδιαφερόμαστε για την ασφάλεια των παιδιών, είναι κοινή συνισταμένη, θεωρώ ότι στην επόμενη συνάντηση που θα έχουμε, ενδεχομένως θα υπάρξει και κατάληξη πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, κάτι το οποίο θα επιδιώξουμε και οι δύο πλευρές. Θα συμφωνήσω και με τα όσα έχει αναφέρει και ο κ. Μαρκάτζιης», κατέληξε.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X