ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

"Καρφώνει" και λήπτες ΕΕΕ ο Φαίδωνας

Μεγάλος αριθμός ληπτών ΕΕΕ δεν είναι δικαιούχοι, λέει ο Δήμαρχος Πάφου

«Οι ενεργές αιτήσεις των «δικαιούχων» για λήψη του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (Ε.Ε.Ε.) ανέρχονται ήδη στις 31.000, ενώ έγκυρες εκτιμήσεις εμφανίζουν τον τελικό αριθμό των ατόμων που καλύπτει το Ε.Ε.Ε. να ξεπερνά τις 50.000», αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο Δήμαρχος Πάφου Φ. Φαίδωνος, προσθέτοντας πως καθίσταται σαφές ότι μεταξύ των ατόμων αυτών περιλαμβάνεται και μεγάλος αριθμός που λαμβάνει το Ε.Ε.Ε. χωρίς να δικαιούται.

Το παράδειγμα του Δήμου Πάφου, προσθέτει, είναι αποκαλυπτικό, σημειώνοντας πως σήμερα, από τα 52 άτομα που είναι λήπτες του Ε.Ε.Ε. και τοποθετήθηκαν για απασχόληση από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Δήμο για 25 ώρες την εβδομάδα, προσήλθαν μόνο 26.

Σε επικοινωνία που είχε αρμόδιος λειτουργός του Δήμου με τους υπόλοιπους, καλώντας τους να προσέλθουν, συνεχίζει ο κ. Φαίδωνος, αυτοί αρνήθηκαν επικαλούμενοι διάφορα ανυπόστατα επιχειρήματα ή προβαίνοντας σε υπεκφυγές.

Ο Δήμαρχος Πάφου εκφράζει την άποψη πως είναι προφανές ότι κάποιοι εκ των ληπτών του επιδόματος ασκούν εργασία, και μάλιστα αδήλωτη. Ενώ κάποιοι άλλοι, όπως αναφέρει, λαμβάνουν το επίδομα χωρίς να έχουν την παραμικρή διάθεση ή πρόθεση να εργαστούν, ακόμη και όταν τους προσφέρεται εργασία.

Ως Πολιτεία προσθέτει, “οφείλουμε να προβληματιστούμε και να ανησυχήσουμε”, σημειώνοντας πως είναι ξεκάθαρο ότι το Πρόγραμμα του Ε.Ε.Ε., όπως αυτό δομήθηκε και λειτουργεί, παράγει τελικά κατ’ επιλογήν ανέργους και μάλιστα συνειδητούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X