ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Καρφιά» Οδυσσέα: «Το λίπος είναι απίστευτο» στην Παιδεία (Εικόνες)

«Τα σχολεία γέμισαν Βοηθούς Διευθυντές... να κοπεί άμεσα το λίπος»

Λόγο για «λίπος» που πρέπει να «κοπεί άμεσα» από την Παιδεία, κάνει ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με αναρτήσεις του στο twitter. Ο κ. Μιχαηλίδης επικρίνει την ύπαρξη μεγάλου αριθμού Βοηθών Διευθυντών στα σχολεία, καθώς και το γεγονός ότι οι Διευθυντές της Μέσης Εκπαίδευσης δεν διδάσκουν καθόλου.

Για τους Βοηθούς Διευθυντές έγραψε, συγκεκριμένα:

«Τα σχολεία γέμισαν βοηθούς διευθυντές (ΒΔ). Κατά μέσο όρο στη μέση εκπαίδευση 9 ΒΔ ανά σχολική μονάδα. Κάθε 4 καθηγητές, αντιστοιχεί 1 ΒΔ. Και όχι μόνο πληρώνονται περισσότερο αλλά διδάσκουν μόνο 8-14 περιόδους (6-10,5 ώρες) τη βδομάδα. Το λίπος είναι απίστευτο.»

Για τους Διευθυντές Μέσης, έκανε την εξής ανάρτηση:

«Οι διευθυντές μέσης δεν διδάσκουν καθόλου. Ασκούν μόνο διοικητικά καθήκοντα. Και όμως δουλεύουν 30,5 ώρες εβδομαδιαίως και κάθονται σπίτι τους 3 μήνες το χρόνο. Το λίπος είναι απίστευτο.»

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, δεν στάθηκε μόνο στα σχολεία, αλλά αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να είναι παράνομη η πρακτική που ακολουθείται από όσους εκπαιδευτικούς επιλέγουν την απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα, ώστε να ασκούν συνδικαλιστικά καθήκοντα. Γι' αυτό το θέμα, ετοιμάζει να υποβάλει ερώτημα στον Γενικό Εισαγγελέα:

«Και επειδή η Υπηρεσία μας δεν εκφοβίζεται, ήδη από την περασμένη βδομάδα μαζεύουμε στοιχεία για την υποβολή ερωτήματος στο Γενικό Εισαγγελέα για το θέμα της απαλλαγής εκπαιδευτικών απο την εργασία τους για να δουλεύουν στη συντεχνία. Έχουμε την άποψη ότι ίσως να είναι παράνομο.»

Τέλος, με άλλη ανάρτησή του, ο Γενικός Ελεγκτής κακίζει την συμπεριφορά των εκπροσώπων των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, που όπως λέει «λοιδόρησαν» τον Υπουργό και «υπαναχώρησαν από όσα συνδιαμόρφωσαν με τον ΠτΔ»:

«Κτύπησαν χέρια στο τραπέζι του υπουργού κι έφυγαν. Τον λοιδόρησαν. Υπαναχώρησαν απ όσα συνδιαμόρφωσαν με τον ΠτΔ. Τώρα απορρίπτουν ακόμη και τα απαράδεκτα χλιαρά που συμφώνησαν μαζί τους 3 Υπουργοί. Πρωτοφανή ήθη.
Εισήγηση μας: Να κοπεί άμεσα το λίπος σύμφωνα με συστάσεις μας.»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X