ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καπέδες: Τι άφησε στο πέρασμα της η πυρκαγιά

Μεγάλη ήταν η κοινοποίηση για κατάσβεση της

Εβδομήντα εκτάρια ιδιωτικού πευκοδάσους έκαψε η πυρκαγιά στους Καπέδες, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:30.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, στις 10:00 εκδηλώθηκαν δύο δασικές πυρκαγιές στους Καπέδες, τα αίτια πρόκληση των οποίων διερευνώνται από την Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης Κέρδισαν τη μάχη - Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στους Καπέδες (vid, pics)

Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του Τμήματος Δασών, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από εδάφους εργάστηκαν 200 άτομα προσωπικό του Τμήματος Δασών με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 20 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με πέντε πυροσβεστικά οχήματα, 12 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με τρία πυροσβεστικά οχήματα, έξι άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα, ένα πυροσβεστικό όχημα της Ιεράς Μονής Μαχαιρά και υπάλληλοι της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας με βυτιοφόρα οχήματα.

Από αέρος συνέδραμαν συνολικά επτά πτητικά μέσα με συντονισμό τους μέσω του Σχεδίου Ίκαρος. Συγκεκριμένα, από αέρος επιχειρούσαν τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας και ένα των Βρετανικών Βάσεων.

Πολύ σημαντική, σημειώνεται, ήταν και η συμβολή εθελοντικών ομάδων. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οργανωμένοι εθελοντές από τις ομάδες REACTION, ΕΤΕΑ και την Ιερά Μονή Μαχαιρά, εθελοντές κάτοικοι της κοινότητας και άλλοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες - εθελοντές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X