ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Kαντίνα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας: Αγανάκτηση ασθενών για τις τιμές

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση

Την αγανάκτησή της για την κατάσταση η οποία επικρατεί στην καντίνα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τόσο σε ό,τι αφορά τις αυξημένες τιμές των προϊόντων τα οποία πωλεί η καντίνα στους ασθενείς, συγγενείς και προσωπικό του ΓΝΛ όσο και το χώρο στέγασής της, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ).

Η ΠΟΣΠΦ που έχει θέσει επανειλημμένα προς το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς το ζήτημα, θεωρεί άκρως απαράδεκτη την ανεξέλεγκτη χρέωση των προϊόντων της καντίνας, χωρίς αυτά να υπόκεινται σε ελέγχους, με αποτέλεσμα οι ευάλωτοι ασθενείς και οι συγγενείς τους να τυγχάνουν μεγάλης εκμετάλλευσης.

Ως εκ τούτου, αναφέρεται, θα πρέπει το κράτος να μεριμνήσει ώστε οι τιμές των προϊόντων της καντίνας να είναι ελεγχόμενες και προσιτές προς τους ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν εναλλακτική λύση και εξ’ ανάγκης ψωνίζουν από την υφιστάμενη καντίνα.

Ακόμη, απαιτείται η άμεση μετακίνηση της καντίνας στο ισόγειο, εκεί που βρίσκονται τα εξωτερικά ιατρεία, βάση και των αρχικών σχεδιασμών, ή τουλάχιστο σε εξωτερικό χώρο, αφού θεωρείται απαράδεκτο η καντίνα να βρίσκεται στην είσοδο του ΓΝΛ προκαλώντας οχλαγωγία.

Οι οργανωμένοι ασθενείς κρίνουν ότι το να αντικρίζει κανείς με το που μπαίνει στο νοσοκομείο τραπέζια και να οσμίζεται φαγητά είναι μια άσχημη εικόνα που δεν πρέπει να παρατηρείται σε κανένα νοσηλευτήριο και γι’ αυτό καλούν τη Γενική Εισαγγελία αλλά και το Υπουργείο Υγείας όπως παρέμβουν και εξεύρουν λύση του ζητήματος, ώστε οι ιδιοκτήτες της καντίνας να συμμορφωθούν προς όφελος των ασθενών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X