ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάνναβη στο Πελένδρι: Ο ρόλος του καταζητούμενου προσώπου

Υπό 6ήμερη κράτηση δύο ύποπτοι

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των δυο προσώπων, από την Επαρχία Λάρνακας, που συνελήφθηκαν σε σχέση με την μεγάλη ποσότητα φυτών κάνναβης και φυτικής ύλης κάνναβης που εντοπίστηκε σε φυτείες καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης, στο Πελένδρι της Επαρχίας Λεμεσού.

Πρόκειται για 32χρονο αδειοδοτημένο παραγωγό βιομηχανικής κάνναβης και 36χρονο εργάτη, οι δικηγόροι των οποίων έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους, με τον πρώτο να αμφισβητεί την ορθότητα με την οποία λήφθηκαν τα δείγματα που κατέδειξαν ότι η ουσία τετραυδροκανναβινόλη (THC) είχε ξεπεράσει κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια του 0,2%. Το αίτημα του δικηγόρου του δεύτερου υπόπτου για αναβολή της διαδικασίας μέχρι αύριο, ώστε να ληφθεί κατάθεση από τον πελάτη του και να δώσει "άπλετη αθωωτική εξήγηση", απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση, την περασμένη Δευτέρα, τις φυτείες και υποστατικά του 32χρονου αδειούχου παραγωγού βιομηχανικής κάνναβης, μετά από πληροφορία ότι παράνομα καλλιεργούσε ναρκωτικά και τα διέθετε σε άλλα πρόσωπα.

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν οι δυο ύποπτοι που ασχολούνταν με τη συγκομιδή και επεξεργασία κάνναβης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του πρώτου υπόπτου, εντοπίστηκε μπλοκ αποδείξεων πώλησης σπόρων κάνναβης.

Συνολικά εντοπίστηκαν πέραν από 120 φυτά κάνναβης και 100 κιλά φυτικής ύλης κάνναβης στα υποστατικά του 32χρονου, ενώ λήφθηκαν 18 δείγματα από την Αστυνομία και 50 από λειτουργούς του Τμήματος Γεωργίας, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο πληρούσαν τις πρόνοιες της νομοθεσίας σε σχέση με την ποσότητα της ουσίας THC.


Λευκωσία: Ζήτησαν φόρους από νεκρό και εισέπραξαν τρολάρισμα (Pics)


Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των αναλύσεων του Γενικού Χημείου του Κράτους, σε εννέα δείγματα που λήφθηκαν από την Αστυνομία, διαπιστώνεται πως όλα ξεπερνούσαν τα επιτρεπτά όρια τετραυδροκανναβινόλης, με το ποσοστό να κυμαίνεται από 2,3% έως 5,66%.

Για την υπόθεση καταζητείται τρίτο πρόσωπο, που σύμφωνα με πληροφορίες της ΥΚΑΝ, συνεργάστηκε με τον 32χρονο ώστε μέσα από χημικές ουσίες να αυξηθεί η ποσότητα της απαγορευμένης ουσίας THC, στα υπό καλλιέργεια φυτά.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η φυτική ύλη κάνναβη που εντοπίστηκε στις εγκαταστάσεις του ήταν παλαιότερης αδιάθετης ελαττωματικής συγκομιδής, ενώ ο δικηγόρος του να επικαλέστηκε τον περί καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης νόμο, υποδεικνύοντας πως μόνο το Τμήμα Γεωργίας μπορεί να πραγματοποιεί δειγματοληψίες και κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να μην αλλοιώνονται τα αποτελέσματα των όποιων αναλύσεων.


Τα φθηνότερα και ακριβότερα εισιτήρια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Ο δικηγόρος του 2ου υπόπτου ανέφερε πως ο πελάτης του άρχισε να εργάζεται περιστασιακά τις τελευταίες εβδομάδες στην επιχείρηση του 32χρονου και δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί οκτώ καταθέσεις και έχουν γίνει επτά έρευνες ενώ υπολείπονται άλλες 27 καταθέσεις και οι καταθέσεις των δυο υπόπτων, ενώ θα γίνουν άλλες δυο έρευνες. Επιπρόσθετα, έχει ζητηθεί άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη κράτηση και εξέδωσε διάταγμα κράτησης των υπόπτων για περίοδο έξι ημερών, σε σχέση με υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της παράνομης καλλιέργειας φαρμάκου τάξεως Β`, της παράνομης κατοχής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια φαρμάκου τάξεως Β` και της παράνομης προμήθειας σπόρων κάνναβης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση