ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάνναβη και κοκαΐνη μέσω ταχυδρομείου

Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον δύο ελληνοκυπρίων που φέρεται να εμπλέκονται σε κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μέσω του ταχυδρομείου.
Οι δύο αντιμετωπίζουν από κοινού κατηγορίες για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της εισαγωγής ναρκωτικών(κοκαΐνη και κάνναβη), της παράνομης κατοχής ναρκωτικών και της κατοχής με σκοπό την προμήθεια ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα και οι δύο κατηγορούνται ότι:

-στις 27/08/2015 εισήγαγαν, μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας, κοκαΐνη βάρους 1986 γρ. και κάνναβη βάρους 25,899 κιλών
- στις 28/08/2015 εισήγαγαν κάνναβη βάρους 9 κιλών και 933,7 γραμμαρίων
- στις 31/08/2015 εισήγαγαν κοκαΐνη βάρους 995,5 γραμμαρίων καθώς και 23 δισκία MDMA και 15 δισκία 2-CE
- στις 31/08/2015 εισήγαγαν κάνναβη βάρους 14 κιλών και 977,099 γραμμαρίων
Επιπλέον, ο δεύτερος κατηγορούμενος κατηγορείται ότι:
- μεταξύ Μαΐου 2015 και Ιουνίου 2015, εισήγαγε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 32 κιλών
- κατά το πιο πάνω χρονικό διάστημα (μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2015) εισήγαγε περαιτέρω ποσότητα κάνναβης βάρους 8 κιλών
- τον Ιούλιο 2015 εισήγαγε κάνναβη συνολικού βάρους 40 κιλών
- της κατοχής με σκοπό την προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών

Ο πρώτος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει επίσης την Κατηγορία της προμήθειας κάνναβης σε άλλο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την ενδιάμεση απόφαση του Κακουργιοδικείου, τα ναρκωτικά εισάγονταν από το Βέλγιο στην Κύπρο μέσω του ταχυδρομείου της Προδρόμου με την «μεταφορική» του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων και τη βοήθεια φίλου του που εργαζόταν στο Ταχυδρομείο.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, στο Ταχυδρομείο βρισκόταν «ο δικός του άνθρωπος» ο οποίος φρόντιζε να παραδίδονται τα ναρκωτικά σε συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση αφού είχε πρώτα καταδικαστεί σε άλλη ποινική υπόθεση στη βάση των ίδιων γεγονότων.

Ο εν λόγω μάρτυρας υποστήριξε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος «ήταν ο άνθρωπος που συντόνιζε τις δουλειές στην Κύπρο, δηλαδή λάμβανε τις παραγγελίες πληρωνόταν και έδιδε οδηγίες ως προς τις ποσότητες που θα παραδίδονταν σε κάθε πελάτη».

Σύμφωνα με την απόφαση, η παραλαβή των ναρκωτικών ουσιών ήταν συνεχής και απρόσκοπτη κάθε 1 με 2 εβδομάδες με την παραλαβή ενίοτε και 40 κιλών ναρκωτικών ουσιών

Ενώπιον του δικαστηρίου τέθηκε μαρτυρία με βάση την οποία ο δεύτερος κατηγορούμενος γνώριζε τη διαδρομή που ακολουθούσαν τα κιβώτια με τις ναρκωτικές ουσίες αφού αυτός έδινε τα ονόματα και τις διευθύνσεις στις οποίες θα αποστέλλονταν τα κιβώτια, γνώριζε το tracking number και το έλεγε σε συγκεκριμένο πρόσωπο και ενημέρωνε ενίοτε και για την ημερομηνία άφιξης και παραλαβής τους από τον μάρτυρα κατηγορίας.

Το Δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμες τις εισηγήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης περί μη απόδειξης εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων

«Καταλήγουμε, με βάση την προσαχθείσα μαρτυρία ότι έχουν αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως, στο βαθμό που απαιτείται, όλες οι Κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Κατηγορούμενοι 1 και 2», καταλήγει η απόφαση του Δικαστηρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X