ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Καμπάνα» 3 χιλιάδων σε Αναστασία Παπαδοπούλου

Διαβάστε για ποιο λόγο δέχτηκε το πρόστιμο

Το μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ Αναστασία Παπαδοπούλου και την ιδιοκτήτρια ασφαλιστικής εταιρείας Ανθή Ζαχαριάδου αφορά το πρόστιμο το οποίο επέβαλε η επίτροπος προσωπικών δεδομένων ύψους 8.000 ευρώ (3.000 και 5.000 αντίστοιχα) για την ανάρτηση προσωπικών δεδομένων που αφορούν τη σύζυγο του Βασίλη Πάλμα, πρώην εργαζόμενη στο δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος και συγγενή της οικογένειας Παπαδοπούλου Αγγελική Πάλμα. Το ζήτημα προέκυψε μετά και από δημοσίευμα του "Πολίτη". Σύμφωνα με πηγές της "Κ", έρευνα για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αναμένεται να διενεργηθεί και σε τρίτο πρόσωπο.

Συγκεκριμένα η Ανθή Ζαχαριάδου προχώρησε στην κοινοποίηση στοιχείων της ταυτότητας της κας. Πάλμα και αριθμού των κοινωνικών της ασφαλίσεων με την Αναστασία Παπαδοπούλου να τα κοινοποιεί με τη σειρά της.

Αφορμή της κατάστασης δημοσίευμα του «24ώρες» κατά το οποίο το οποίο επικρινόταν το δικηγορικό γραφείο Τάσσου Παπαδόπουλου ότι οδήγησε σε εξαναγκαστική παραίτηση την Αγγελική Πάλμα λόγω απουσιών της από την εργασία της. Οι απουσίες όπως φέρεται σχετίζονται με σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η κα Πάλμα, με το δικηγορικό γραφείο να αποκόπτει μέρος του μισθού της.

Μετά και το δημοσίευμα, η Ανθή Ζαχαριάδου ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook την κατάσταση μισθοδοσίας της κας. Πάλμα, χωρίς ωστόσο να φαίνεται και η αποκοπή μέρους του μισθού της, αλλά παρουσιαζόταν αύξηση. Αμέσως μετά το συμβάν η κα. Πάλμα παραιτήθηκε από το δικηγορικό γραφείο και όπως φαίνεται προσέφυγε στην επίτροπο καταγγέλλοντας τις κ.κ Ζαχαριάδου και Παπαδοπούλου για δημοσιοποίηση των προσωπικών της στοιχείων.

Παραποιημένος ο μισθός

Θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της έρευνας της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, διαπιστώθηκε πως η κατάσταση μισθοδοσίας της Αγγελικής Πάλμας ήταν παραποιημένη παρουσιάζοντας αύξηση παρά μείωση που είχε υποστεί καθώς στην εν λόγω κατάσταση είχε περιληφθεί και το ετήσιο φιλοδώρημα.

Η Αναστασία Παπαδόπουλου, φέρεται να ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη της κατάστασης. Το όλο ζήτημα προέκυψε μετά από ανακοίνωση της επιτρόπου προσωπικών δεδομένων Ειρήνης Λοιζίδου την Πέμπτη στην οποία χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες ανακοίνωσε πως μετά από έρευνα που διέταξε « επιβλήθηκαν σε δύο πρόσωπα χρηματικές ποινές ύψους 3 και 5 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα για ανάρτηση προσωπικών δεδομένων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατά παράβαση της Αρχής της Αναλογικότητας».

«Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης και το δικαίωμα ενημέρωσης του κοινού για θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος, ωστόσο, η Αρχή της Αναλογικότητας επιβάλλει σε κάθε περίπτωση να δημοσιεύονται από τον υπεύθυνο επεξεργασίας εκείνα τα δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα και ανάλογα του επιδιωκόμενου σκοπού της ενημέρωσης, καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτρόπου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X