ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία - Κρατήρας βάθους τριών μέτρων άνοιξε στο παλιό δρόμο Χοιροκοιτίας – Ψεματισμένου

Από τις έντονες βροχές

Ένα αυτοκίνητο κατέληξε σε κρατήρα βάθους τριών μέτρων που άνοιξε στο παλιό δρόμο Χοιροκοιτίας – Ψεματισμένου, από τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν χθες βράδυ στην επαρχία Λάρνακας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Έλενα Θεοδώρου, Κοινοτάρχης Χοιροκοιτίας από τις χθεσινοβραδινές έντονες βροχοπτώσεις που έπεσαν σε αρκετές περιοχές της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, υποχώρησε ο παλιός δρόμος Χοιροκοιτίας – Ψεματισμένου με αποτέλεσμα να ανοίξει κρατήρας στο οδόστρωμα.

Πρόσθεσε ότι «γύρω στη 01.30 σήμερα τα ξημερώματα από τις καταρρακτώδεις βροχές υποχώρησε ο παλιός δρόμος Χοιροκοιτίας – Ψεματισμένου , με αποτέλεσμα να ανοίξει κρατήρας στο οδόστρωμα βάθους τριών μέτρων και να πέσει μέσα ένα αυτοκίνητο. Ευτυχώς ο οδηγός του οχήματος δεν έπαθε οτιδήποτε αλλά το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς».

Εξήγησε ότι εδώ και ένα περίπου χρόνο άρχισαν να γίνονται κάποια έργα στο συγκεκριμένο δρόμο τα οποία έπρεπε να ολοκληρωθούν εδώ και πέντε μήνες. Ωστόσο το έργο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να σημειωθούν οι χθεσινοβραδινές πλημμύρες από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδώρου, «ο δρόμος ανήκει στο Τμήμα Δημοσίων Εργων και αρκετές φορές επικοινωνήσαμε με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και την εταιρία που ανέλαβε την υλοποίηση των έργων και αναφέραμε ότι υπήρχε πρόβλημα. Ωστόσο δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα παρά τις επανειλημμένες μας εκκλήσεις με αποτέλεσμα η ζωή των οδηγών να τίθεται σε κίνδυνο, ειδικά με τις έντονες βροχοπτώσεις κατά καιρούς πλήττουν τη συγκεκριμένη περιοχή».

Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι από τις χθεσινοβραδινές βροχές πλημμύρισε η αυλή ενός σπιτιού με αποτέλεσμα τρία αυτοκίνητα που βρίσκονταν μέσα να καταστραφούν ολοσχερώς, υποχώρησαν τοίχοι, έπεσε η μια πλευρά από αρκετά παλιά σπίτια, ενώ βροχές και λάσπες εισχώρησαν στο εσωτερικό αρκετών εστιατορίων της περιοχής.

Σημείωσε επίσης ότι από νωρίς το πρωί στάλθηκε επί τόπου τεχνική βοήθεια από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας ενώ συνεργεία άρχισαν καταγραφή των ζημιών.

Ζημιές υπέστησαν επίσης περιοχές στις Κοινότητες Ζυγίου, Τόχνης και Αγίου Θεοδώρου με συνεργεία του Τμήματος Δημοσίων Εργων να προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Εξάλλου σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στα μεσάνυχτα χθες βράδυ μία κοπέλα από τον Ψεματισμένο επέστρεφε από την εργασία της και εγκλωβίστηκε σε σημείο όπου είχε κατεβεί ορμητικός ο ποταμός.

Η κοπέλα επικοινώνησε με τον πατέρα της για βοήθεια ωστόσο με την άφιξη του στο σημείο εγκλωβίστηκε και ο ίδιος με αποτέλεσμα να κληθεί η ΕΜΑΚ Κοφίνου άνδρες της οποίας κατάφεραν τελικά και τους απεγκλώβισαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X