ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισχυρός τυφώνας «Florence» στις ΗΠΑ - Η ενημέρωση προς Κύπριους

Τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ

Ο τυφώνας «Florence» αναμένεται να πλήξει σήμερα Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών προκαλώντας ακραία καιρικά φαινόμενα, περιλαμβανομένων απειλητικών για τη ζωή καταιγίδων, ακραίων βροχοπτώσεων και πλημυρών, καθώς και ζημιές σε υποδομές.

Tην Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει τις ακτές της Βορείου και Νοτίου Καρολίνας και να διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.

Οι κυβερνήτες των Πολιτειών της Βορείου Καρολίνας, της Νοτίου Καρολίνας, της Βιρτζίνια και του Μέρυλαντ, καθώς και η δήμαρχος της περιφέρειας της Κολούμπια (Ουάσιγκτον DC) έχουν κηρύξει τις εν λόγω πολιτείες/περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι ακτές της Πολιτείας της Γεωργίας ενδέχεται, επίσης, να επηρεαστούν.

Οι Αρχές της Βορείου Καρολίνας, της Νοτίου Καρολίνας και της Βιρτζίνια έχουν εκδώσει υποχρεωτικές εντολές εκκένωσης για ορισμένες παράκτιες περιοχές.

Κύπριοι πολίτες οι οποίοι ευρίσκονται στις προαναφερθείσες περιοχές που αναμένεται να πληγούν, καλούνται να ακολουθήσουν πιστά τις συμβουλές των τοπικών Αρχών, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών εκκενώσεων. Όσοι προγραμματίζουν να επισκεφθούν τις εν λόγω αμερικανικές πολιτείες μέχρι το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, προτρέπονται να είναι σε ετοιμότητα να αναθεωρήσουν ή/και να αναβάλουν τα σχέδιά τους.

Σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, στα κάτωθι τηλέφωνα:

Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον - Γραμμή Εκτάκτου Ανάγκηςγια Προξενική Βοήθεια (Emergency line for Consular Assistance): + 1 202 681 1162

Λειτουργός Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών (εκτός ωρών εργασίας): + 357 99 660 129


Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών: + 357 22 80 1000 και +357 97 77 59 98

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X