ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ήρθε στην Κύπρο με 6 κιλά καπνού ναργιλέ

Εντοπίστηκε από τους Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων

Αδασμοαφορολόγητα τσιγάρα που έφερνε στην Κύπρο επιβάτης ιορδανικής καταγωγής, κατασχέθηκαν το μεσημέρι από το Τμήμα Τελωνείων στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε δελτίο Τύπου του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι «το μεσημέρι της 19ης Απριλίου 2018, κατά τον έλεγχο των αποσκευών των επιβατών της πτήσης RJ 133, που αφίχθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από το Αμμάν της Ιορδανίας, εντοπίστηκε από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων στις αποσκευές επιβάτη ιορδανικής καταγωγής, συνολική ποσότητα 6 κιλών καπνού για ναργιλέ (2 συσκευασίες των 1000 γραμμαρίων καπνού μάρκας MAZAYA και 4 συσκευασίες των 1000 γραμμαρίων καπνού μάρκας AL-WAHA), την οποία παρέλειψε να δηλώσει στις Τελωνειακές Αρχές, ως όφειλε, κατά την άφιξή του στη Κύπρο».

Το συγκεκριμένο άτομο «αφού του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της αναληθούς δήλωσης, της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων εμπορευμάτων. Ο καπνός, η δασμοφορολογική επιβάρυνση του οποίου ανέρχεται στα 1.250 περίπου ευρώ κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων».

Ακολούθως «έγινε αποδεκτό αίτημα του συγκεκριμένου επιβάτη για εξώδικη διευθέτηση των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 1.500 ευρώ. Με την καταβολή του ποσού το άτομο αφέθηκε ελεύθερο ενώ ο καπνός που κατασχέθηκε εγκαταλείφθηκε στο Τμήμα Τελωνείων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X