ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ήρθε στην Κύπρο φορτωμένος καπνό

Ποινή φυλάκισης στον Αιγύπτιο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης πέντε μηνών σε άνδρα Αιγυπτιακής καταγωγής ο οποίος έφτασε τον Σεπτέμβριο στη Κύπρο έχοντας στις αποσκευές του συνολικά 152 κιλά καπνού.

Σε δελτίο Τύπου του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι «στις 16 Σεπτεμβρίου 2018, κατά τον συνήθη έλεγχο των αποσκευών επιβατών της πτήσης MS743 που έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με προέλευση το Κάιρο της Αιγύπτου, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, εντόπισαν στις αποσκευές επιβάτη Αιγυπτιακής καταγωγής, 152 κιλά καπνού για ναργιλέ (137 κιλά μάρκας AL FAKHER και 15 κιλά μάρκας NAHLA)».

Ο επιβάτης συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αφορολογήτων καπνικών προϊόντων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων. Η ποσότητα του καπνού που ανευρέθηκε, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στις €31.734, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων».

Εναντίον του επιβάτη καταχωρήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου ποινική υπόθεση, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο σήμερα του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου καθ όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος τελούσε υπό κράτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X