ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ήρθαν στην Κύπρο φορτωμένοι με τσιγάρα και καπνούς

Τα εντόπισε το Τελωνείο και τα κατάσχεσε

Το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τον συνήθη έλεγχο των επιβατών της πτήσης MS 741, η οποία έφθασε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από το Κάιρο της Αιγύπτου, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν στις αποσκευές δύο επιβατών αιγυπτιακής καταγωγής επιμελώς κρυμμένες ποσότητες καπνού για ναργιλέ καθώς και τσιγάρων.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, στις αποσκευές του πρώτου επιβάτη 4 κιλά καπνού για ναργιλέ και 200 τεμάχια τσιγάρα, συνολικής δασμοφορολογικής επιβάρυνσης ύψους € 905 και στις αποσκευές του δεύτερου, 1 κιλό και 800 γραμμάρια καπνού για ναργιλέ και 600 τεμάχια τσιγάρα, συνολικής δασμοφορολογικής επιβάρυνσης ύψους € 480.

Οι δύο επιβάτες συνελήφθηκαν από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων καπνικών προϊόντων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε αποδεκτό αίτημα των συλληφθέντων για εξώδικο διακανονισμό των υποθέσεων τους, με τη καταβολή χρηματικών ποσών ύψους €1,100 και €600 αντίστοιχα.

Με την καταβολή των πιο πάνω ποσών (€ 1,700) τα εν λόγω πρόσωπα αφέθηκαν ελεύθερα ενώ τα καπνικά προϊόντα που κατασχέθηκαν εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση