ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιωνάς: "Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό η Χαραλαμπίδου"

Χωρίς να προβεί σε αναφορά για την ουσία του ξυλοδαρμού δεσμοφύλακα από κατάδικους, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου κάλεσε τις διωκτικές αρχές να εξετάσουν το ενδεχόμενο διάπραξης αδικήματος από την διαρροή του οπτικοακουστικού υλικού το οποίο είδε χθες, μετά από ένα χρόνο από την διάπραξη του περιστατικού, το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι για το θέμα εκκρεμεί ποινική διερευνηση, και ως εκ τούτου η δημοσιοποίηση του μαρτυρικού υλικού ίσως να συνιστά παρέμβαση στη δικαστική διαδικασία. Διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να δεκτεί μαθήματα διαφάνειας.

«Μαθήματα διαφάνειας και εικόνας ενός σωστού υπουργού, δεν μπορώ να αποδεχθώ από βουλευτές ενός κόμματος το οποίο όταν ήταν στην Κυβέρνηση συγκάλυπταν τα όσα απαράδεκτα συνέβαιναν στις Φυλακές, μήπως αυτά τσαλάκωναν την εικόνα τους. Και είναι γνωστά τα όσα συνέβαιναν όσον αφορά την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν νομίζω να χρειάζεται να τα επαναλάβω.
Ας παραδεχθούν επιτέλους το αυτονόητο, αυτό που οι διεθνείς οργανισμοί επιβεβαιώνουν και που όλος ο κόσμος γνωρίζει: ότι οι Φυλακές σήμερα, δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις Φυλακές που μας παρέδωσαν».

Εξάλλου, όπως σημείωσε, «δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη βουλευτής προχωρά στην δημοσιοποίηση απόρρητων στοιχείων, και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί πράξη διαφάνειας». Υποδεικνύοντας παράλληλα ότι όλοι οφείλουν να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νόμου.

Σε ό'τι αφορά στον τραυματισμό του δεσμοφύλακα, σημείωσε ότι αυτό είναι θέμα που έχει τεθεί ενώπιον ιατροσυμβουλίου κια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τυγχάνει πολιτικής εκμετάλλευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση