ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι έγινε το τραγικό τροχαίο-Η υπερβολική ταχύτητα η αιτία

Η υπερβολική ταχύτητα ευθύνεται για το διπλό θανατηφόρο στη Λευκωσία

Η υπερβολική ταχύτητα έκοψε το νήμα της ζωής σε δύο φοιτητές, ηλικίας 22 ετών,  του Παρασκευά Σάββα και της Έλενας Νικολάε από την Λάρνακα, όταν σήμερα τα ξημερώματα το όχημα στο οποίο επέβαιναν επί της Λεωφόρου Καλλιπόλεως παρεξέκλινε της πορείας του και ακολουθώντας τρελή πορεία ακινητοποιήθηκε στο έρεισμα του δρόμου.

Ο Βοηθός Υπεύθυνος Τροχαίας Λευκωσίας, Υπαστυνόμος, Στέλιος Παναγίδης, δήλωσε ότι «σήμερα το πρωί γύρω στις 3.30 αυτοκίνητο το οποίο κινείτο στη Λεωφόρο Καλλιπόλεως, στη Λευκωσία, με κατεύθυνση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου προς την Αγορά Αγίου Αντωνίου σε ένα σημείο του δρόμου προφανώς λόγω υπερβολικής ταχύτητας παρεξέκλινε της πορείας του προς τα αριστερά¨.

Τότε, «αφού έπεσε σε χωμάτινο παγκέτο του δρόμου, κτύπησε διαδοχικά πρώτα σε δένδρο, σε παρακείμενο τοίχο πολυκατοικίας και στη συνέχεια σε σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν έξω από την πολυκατοικία», είπε ο Υπαστυνόμος.

Μετά τη σύγκρουση αυτή το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο φοιτητές ανατράπηκε και ακινητοποιήθηκε στο παγκέτο του δρόμου.

Όπως είπε ο κ. Παναγίδης, «το αυτοκίνητο έξω από την πολυκατοικία, λόγω της πρόσκρουσης σε αυτό του αυτοκινήτου των θυμάτων, μετακινήθηκε προς τα δεξιά και κτύπησε διαδοχικά πρώτα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο με τη σειρά του κτύπησε σε δεύτερο σταθμευμένο αυτοκίνητο, και συνεχίζοντας προς την ίδια πορεία που είχε το πρώτο αυτοκίνητο, σταμάτησε στην άκρια του δρόμου».

Από το δυστύχημα, του οποίου η πρώτη σύγκρουση ήταν σφοδρή, τραυματίστηκαν σοβαρά τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό, ένας άνδρας και μία γυναίκα και οι δύο 22 ετών και φοιτητές. 

Ο Βοηθός Υπεύθυνος Τροχαίας Λευκωσίας είπε ότι οι 22χρόνοι «απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός τους».

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα διερευνώνται και η Τροχαία Λευκωσίας, όπως είπε ο Υπαστυνόμος, απευθύνει έκκληση στο κοινό «εάν κάποιος γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με το δυστύχημα να επικοινωνήσει με την Τροχαία Λευκωσίας στο τηλέφωνο 22 80 20 23, με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή στην ανοικτή τηλεφωνική γραμμή 1460».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παναγίδης, είπε ότι «γίνονται ακόμα εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν έφεραν ή όχι ζώνες ασφάλειας» ενώ εξετάζονται και τα κλειστά συστήματα παρακολούθησης της περιοχής όπου σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο.

Ο κ. Παναγίδης σημείωσε με ανησυχία ότι το τροχαίο στη Λεωφόρο Καλλιπόλεως «είναι το τέταρτο θανατηφόρο δυστύχημα στη Λευκωσία τις τελευταίες 12 μέρες και για αυτό κάνω έκκληση στο κοινό όπως όλοι τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

«Η υπερβολική ταχύτητα, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους σε συνδυασμό με κάποιους οδηγούς που έχουν καταναλώσει οινόπνευμα είναι θανατηφόρες αιτίες δυστυχημάτων», είπε τέλος ο Βοηθός Υπεύθυνος Τροχαίας Λευκωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X