ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η νυκτερινή έξοδος κατέληξε σε ανείπωτη τραγωδία

Θρήνος για τον Μαρίνο και τον Νικόλα

Τραγική κατάληξη είχε η νυχτερινή έξοδος για δυο νέους, οι οποίοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο όταν η μεγάλη κυβισμού μοτοσικλέτα στην οποίαν επέβαιναν ανατράπηκε, στη λεωφόρο Ομονοίας, στη Λεμεσό. Πρόκειται για τους Μαρίνο Κωνσταντίνου, 20 ετών και Νικόλα Πέρικο 24 ετών και οι δυο από τη Λεμεσό.

Όπως δήλωσε στη σκηνή του νέου θανατηφόρου ο αξιωματικός δυστυχημάτων της Τροχαίας Λεμεσού, Αιμίλιος Καφάς, "γύρω στη 1.40, μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού η οποία οδηγείτο σε κύρια οδική αρτηρία της πόλης, φαίνεται ότι ξέφυγε της πορείας της με αποτέλεσμα να ανατραπεί στην άσφαλτο και οι δυο επιβαίνοντες να τραυματιστούν θανάσιμα".

Στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου μεταφέρθηκαν οι δυο νέοι, διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος τους, ενώ μέχρι στιγμής δεν ξεκαθάρισε ποιος εκ των δυο ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας.

"Τόσο ο οδηγός όσο και ο συνεπιβάτης δεν έφεραν κράνη ασφαλείας και από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται ότι αυτός ήταν και ο λόγος πρόκλησης του θανάτου τους", είπε και πρόσθεσε πως οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί ο λόγος που ο οδηγός της μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο της.

Ερωτηθείς κατά πόσο η μοτοσικλέτα κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, απάντησε πως "κάποια ταχύτητα υπήρχε στη μοτοσικλέτα, χωρίς να μπορούμε να πούμε εκ του ασφαλούς εάν ήταν αυξημένη ή υπερβολική, ωστόσο αυτό θα το καταδείξουν οι εξετάσεις που θα γίνουν σε ένθετο χρόνο με άλλα μέσα, είτε επιστημονικά είτε με ειδικούς στην αναπαράσταση δυστυχημάτων".

Ο αξιωματικός δυστυχημάτων της Τροχαίας Λεμεσού κάλεσε για ακόμα μια φορά όλους να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και ειδικότερα οι μοτοσικλετιστές να φέρουν το κράνος τους, ενώ διαμήνυσε πως, όσες διαφωτιστικές εκστρατείες κι αν γίνουν, ο πρώτος παράγοντας για την πρόκληση δυστυχήματος είναι ο ανθρώπινος.

"Εάν δεν αλλάξουμε την κουλτούρα μας και να πειθαρχούμε στους νόμους που υπάρχουν, τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα", ανέφερε και πρόσθεσε πως η αστυνομία δεν ζητά υποταγή αλλά πειθαρχία, γιατί "ο κάθε άνθρωπος που είναι πειθαρχημένος πιστεύω ότι είναι και ασφαλής".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X