ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η μαθήτρια Γεωργία Χειμαρρίδη νικήτρια του Juvenes Translatores

Οι νικητές επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 3.252 συμμετέχοντες

Η Γεωργία Χειμαρρίδη από το Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Στροβόλου, είναι η Κύπρια νικήτρια του διαγωνισμού Juvenes Translatores, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο Επίτροπος αρμόδιος για το διαγωνισμό Γκύντερ Έττινγκερ.

Οι νικητές του διαγωνισμού που διεξήχθη στις 22 Νοεμβρίου, επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 3.252 συμμετέχοντες από 751 σχολεία σε όλη την Ευρώπη (6 σχολεία με 28 συμμετέχοντες στην Κύπρο και ένας νικητής ανά χώρα) και μπορούσαν να μεταφράσουν διαλέγοντας ανάμεσα σε 154 από τους 552 πιθανούς γλωσσικούς συνδυασμούς μεταξύ καθεμίας από τις 24 γλώσσες της ΕΕ. "Ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές ήταν οι μεταφράσεις από τα πορτογαλικά στα ολλανδικά και από τα ουγγρικά στα φινλανδικά", αναφέρει η Κομισιόν.

Ο καλύτερος νέος μεταφραστής από κάθε ένα από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ θα μεταβεί τώρα στις Βρυξέλλες για να παραλάβει το βραβείο του και να συναντηθεί με τους επαγγελματίες μεταφραστές της Κομισιόν.

Η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει τον διαγωνισμό Juvenes Translatores (νέοι μεταφραστές στα λατινικά) κάθε χρόνο από το 2007. Με την πάροδο των ετών, ο διαγωνισμός έχει εξελιχθεί σε μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή πολλών συμμετεχόντων και νικητών.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, ο επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό, τους ανθρώπινους πόρους και τη μετάφραση, δήλωσε: "Είμαι εντυπωσιασμένος από τις γλωσσικές δεξιότητες αυτών των ταλαντούχων νέων. Η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι πολύ σημαντική για τη σημερινή κοινωνία. Οι γλώσσες ανοίγουν τον δρόμο σε περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και βοηθούν τους ανθρώπους να κατανοούν καλύτερα τους πολιτισμούς και τις απόψεις των άλλων. Εύχομαι σε όλους τους νικητές και τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν να καλλιεργούν το ενδιαφέρον τους για τις γλώσσες και να διαδώσουν την αγάπη για τις γλώσσες στον περίγυρό τους".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X