ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η «μαφία των νεκροταφείων» στα κατεχόμενα

Ληστείες αυτοκινήτων έξω από τα κοιμητήρια

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στα κατεχόμενα το φαινόμενο των επαναλαμβανόμενων ληστειών αυτοκινήτων έξω από το νεκροταφείο της Λευκωσίας.

Η εφημερίδα Κίπρις, αναφέρεται στο τελευταίο χθεσινό περιστατικό υπογραμμίζοντας ότι έχει τουλάχιστον άλλες τρεις φορές δημοσιεύει ρεπορτάζ για το θέμα αυτό χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το χθεσινό περιστατικό έγινε γνωστό γιατί ο παθών, Χασάν Γκιουνγκιούρ που είχε πάει σε κηδεία και αντίκρισε μετά το αυτοκίνητό του με σπασμένα παράθυρα και από μέσα να λείπουν κάποια αντικείμενα, ανέβασε φωτογραφίες και σχόλια στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Πήγα να μοιραστώ τον πόνο των φίλων μου, ξεκινά η ανάρτηση του Γκιουνγκιόρ γράφοντας ότι δεν μπορούν να βρουν ησυχία ούτε σε αυτόν ούτε στον άλλο κόσμο και σημειώνει την αύξηση των εγκλημάτων στα κατεχόμενα, δολοφονίες, βιασμοί, ληστείες. Θα έρθει η ώρα που κάποιος θα λογοδοτήσει για όλα αυτά, κατέληξε στην ανάρτησή του.

Στο μεταξύ, η Κίπρις, αλλά και άλλες εφημερίδες, προβάλλουν δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Τουφάν Ερχιουρμάν σε τηλεοπτική εκπομπή όπου κλήθηκε να σχολιάσει την αύξηση της εγκληματικότητας και τα μέτρα που λαμβάνονται. Η απάντησή του ήταν πως το θέμα της «αστυνομίας» είναι ευαίσθητο γι’ αυτόν και γι’ αυτό αποφεύγει να το συζητεί δημόσια.

Είπε ότι έχουν πολλές ελλείψεις σε «αστυνομικούς», οχήματα ώστε να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα περιστατικά, αλλά εργάζονται ώστε να επιλύσουν το πρόβλημα, ενώ σημείωσε ότι δίδουν μεγάλη σημασία στο αίσθημα ασφάλειας του κόσμου που έχει κατατρωθεί τελευταία.

Παρατήρησε επίσης ότι αυτοί που διαπράττουν τα εγκλήματα ή τα αδικήματα στα κατεχόμενα, προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό. Σε σχέση με τον πληθυσμό, το ποσοστό της εγκληματικότητας είναι χαμηλό, υποστήριξε τέλος ο κ. Ερχιουρμάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X