ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

"Η Λειτουργία στον Αγιο Μάμα θα μπορούσε να γίνει μετά τις 5 Σεπτεμβρίου"

Χρονική σύμπτωση της εορτής του Αγίου Μάμα με την Γιορτή των Θυσίων

Λόγω της χρονικής σύμπτωσης της εορτής του Αγίου Μάμα με την Γιορτή των Θυσίων και για λόγους ασφαλείας προτείναμε όπως η λειτουργία στην εκκλησία της Μόρφου γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, ανέφερε στη "Γενί Ντουζέν" ο «γενικός διευθυντής» του «υπουργείου εξωτερικών», Κεμάλ Κιοπρουλού.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα, απαντώντας σε ερώτηση για την απαγόρευση της Λειτουργίας στον Άγιο Μάμα, ο Κιοπρουλού είπε ότι λόγω της σύμπτωσης με το Κουρμπάν Μπαϊράμ δεν θα ήταν εύκολο να ληφθούν επαρκή μέτρα ασφάλειας καθώς πολλοί θα είναι με άδεια αυτή την εβδομάδα της θρησκευτικής γιορτής, και η Λειτουργία θα μπορούσε να γίνει μετά τις 5 Σεπτεμβρίου που τελειώνει η Γιορτή των Θυσιών.

Λύπη Κασουλίδη για απαγόρευση Λειτουργίας στον 'Αγιο Μάμα

Tη λύπη του για την απαγόρευση από το κατοχικό καθεστώς της τέλεσης Λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Μάμα, στην κατεχόμενη Μόρφου, εξέφρασε ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης.

Ερωτηθείς για το θέμα, ύστερα από συνάντηση με τον Δανό ομόλογό του 'Αντερς Σάμουελσεν, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι "είναι λυπηρό γιατί για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, το κατοχικό καθεστώς προχώρησε σε αυτή την απόφαση, η οποία δεν ανταποκρίνεται ούτε στο κλίμα της σημερινής εποχής όπου προσκυνήματα αυτής της μορφής είναι αμοιβαία".

"Και εύχομαι ότι η εξήγηση που θα δοθεί, θα μπορέσει στο μέλλον να μην είναι τόσο απαγορευτική για τέτοια προσκυνήματα", ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X