ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία 29χρονης στην Δερύνεια: Στο εδώλιο η Κυπριακή Δημοκρατία

Αρχίζει η εκδίκαση, πέντε χρόνια μετά

Μια τραγωδία που συντελέστηκε το 2012 επανέρχεται στην επικαιρότητα, καθώς οι γονείς της 29χρονης Χριστίνας Καλαϊτσίδου, η οποία βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της, στη Δερύνεια, κινούνται νομικά κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σχέση με τα αίτια του θανάτου της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», πριν από τον θάνατό της, η Καλαϊτσίδου, μητέρα τριών παιδιών, είχε καταγγείλει στην Αστυνομία τον εν διαστάσει σύζυγό της, για απειλές κατά της ζωής της.

Μετά τον θάνατό της, η Ελένη Αντωνίου αποφάνθηκε ότι αυτός προήλθε από την εισπνοή καπνού, λόγω φωτιάς που εκδηλώθηκε στο κρεβάτι της από αναμμένο τσιγάρο. Βάσει αυτού του πορίσματος, η Αστυνομία απέδωσε τον θάνατό της σε ατύχημα, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση.

Ωστόσο, οι γονείς της άτυχης γυναίκας δεν ησύχασαν και προχώρησαν στην διαδικασία της εκταφής της, για νέα ιατροδικαστική εξέταση. Ο Ελλαδίτης ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι ο θάνατός της προήλθε από δολοφονία, συνεπεία ασφυξίας, λόγω πνιγμού.

Τα νέα ευρήματα, οδήγησαν στην σύλληψη του εν διαστάσει συζύγου της, το 2014 και σε καταδίκη του για 20 χρόνια. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2016 βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές στην Ελλάδα, όπου είχε μεταφερθεί.

Οι γονείς της Καλαϊτσίδου, προχώρησαν με αγωγή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον Δεκέμβριο του 2014. Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 31 Οκτωβρίου 2017, έτσι, πλησιάζει η ώρα για την έναρξη της.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X