ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η απάντηση από το Σώμα Προσκόπων Κύπρου

«Έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες»

Με επίσημη ανακοίνωση του το Σώμα Προσκόπων Κύπρου παίρνει θέση σε σχέση με το χθεσινό περιστατικό.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό και τη διάσωση 17 Προσκόπων και 4 Βαθμοφόρων, το Σώμα Προσκόπων Κύπρου (ΣΠΚ), επιθυμεί να πληροφορήσει επίσημα τα εξής:

1. Μετά από προκαταρκτική έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από τους Εσωτερικούς Κανονισμούς Δράσεων του ΣΠΚ διαδικασίες. (όλα τα σχετικά απαιτούμενα των Εσωτερικών Κανονισμών Δράσεων είναι αναρτημένα στην Επίσημη Ιστοσελίδα του ΣΠΚ).


Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση των προσκόπων στο Τρόοδος


2. Όλοι οι Βαθμοφόροι που συμμετείχαν στη δράση είναι κάτοχοι των αντίστοιχα προβλεπόμενων προσόντων και εκπαιδεύσεων.

3. Το γεγονός ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι Βαθμοφόροι ήταν εκτεθειμένοι για περισσότερες από 12 ώρες σε αντίξοες συνθήκες με θερμοκρασίες υπό το μηδέν και κατάφεραν να αντεπεξέλθουν χωρίς να υπάρξει ούτε ένα κρυοπάγημα ή έστω εκδήλωση επεισοδίου πανικού, αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και την ετοιμότητα τους για αντιμετώπιση των συνθηκών αυτών. Όλοι είχαν ενεργήσει ως ομάδα και έφεραν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

4. Οι Βαθμοφόροι είχαν από προηγουμένως περπατήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι, (15 μέρες προηγουμένως), ενώ νέα αναγνώριση με το περπάτημα του μονοπατιού έγινε μόλις την περασμένη Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019. Το σημείο στο οποίο υπήρξαν κατολισθήσεις και κατά συνέπεια αδυναμία στο να προχωρήσουν είναι στο τελευταίο στάδιο του μονοπατιού, πολύ μετά από το χιονισμένο μονοπάτι. Οι κατολισθήσεις αυτές φαίνεται να προκλήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες.

5. Όλα τα παιδιά ήταν πολύ καλά στην υγεία τους και μετά από προληπτικές εξετάσεις στα Νοσοκομεία Κυπερούντας και Λάρνακας και την παροχή σε αυτά φαγητού και ζεστών ροφημάτων, επέστρεψαν με τις οικογένειες τους στα σπίτια τους.


Αγνοείται η τύχη της Ειρήνης με την κοκαΐνη


6. Επιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους γονείς για την άψογη συνεργασία τους και την εμπιστοσύνη τους προς τους Βαθμοφόρους των παιδιών, τους οποίους περίμεναν να αφιχθούν τελευταίοι στο Νοσοκομείο Κυπερούντας και να τους χειροκροτήσουν.

7. Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στις Αρχές για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια τους και ιδιαίτερα στην Αστυνομία, την Πολιτική Άμυνα, την Διοίκηση Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς, τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, το Τμήμα Δασών, καθώς και τους διασώστες της ΕΜΑΚ και τους εθελοντές. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον εθελοντή, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση αυτή.

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X