ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H ανακοίνωση μετά το θάνατο του 13χρονου: "Η Αστυνομία δεν μπορεί να είναι παρούσα σε κάθε δρόμο"

Είναι κρίμα και άδικο η ασυνειδησία και η απροσεξία να κοστίζουν ζωές παιδιών

Με αφορμή τα δύο πρόσφατα δυστυχήματα με θύματα ποδηλάτες, ένα 33χρονο και ένα 13χρονο παιδί, η Αστυνομία θεωρεί προχώρησε στη δημοσίευση ανακοίνωσης για να επισημάνει τα ακόλουθα, χωρίς να υπεισέρχεται στις ακριβείς συνθήκες των περιστατικών τα οποία βρίσκονται υπό διερεύνηση:

Η Αστυνομία έχει σφαιρική γνώση του προβλήματος των οδικών συγκρούσεων και των συνεπειών τους. Βασική αποστολή της στην οδική αστυνόμευση είναι η μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η οποία αποδίδει αποτελέσματα.

Η προσπάθεια της Αστυνομίας εκδηλώνεται τόσο με προληπτικά μέτρα και εκστρατείες ενημέρωσης για αλλαγή της οδηγικής συμπεριφοράς, όσο και με την επιβολή κατασταλτικών μέτρων για τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από όλους.

Στο ειδικότερο ζήτημα, η Αστυνομία τονίζει ότι οι δικυκλιστές (μοτοσικλετιστές ή ποδηλατιστές) και οι πεζοί, αποτελούν τις πιο ευάλωτες κατηγορίες χρηστών του δρόμου σε περίπτωση δυστυχήματος. Δεδομένου ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι κρίσιμος για την μείωση της πιθανότητας σύγκρουσης, η Αστυνομία υπογραμμίζει με έμφαση την ανάγκη οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στους δικυκλιστές και πεζούς. Η αμυντική οδήγηση, η τήρηση ορίων ταχύτητας, η ιδιαίτερη προσοχή σε κατοικημένες περιοχές, η μη απόσπαση της προσοχής από την οδήγηση λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου και η μη κατανάλωση αλκοόλ, είναι βασικοί κανόνες υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς.

Εξαρτάται από τον καθένα οδηγό και τη δική του συμπεριφορά η μείωση του κινδύνου και της πιθανότητας να θρηνήσουμε και άλλα θύματα, ιδίως πεζούς και δικυκλιστές. Είναι κρίμα και άδικο η ασυνειδησία και η απροσεξία να κοστίζουν ζωές παιδιών, νεαρών ανθρώπων. Είναι καιρός όλοι να καταλάβουν την ανάγκη αλλαγής κουλτούρας στην οδήγηση. Και είναι σημαντικό να τηρούνται απαράβατα οι κανόνες.

Η Αστυνομία δεν μπορεί να είναι παρούσα σε κάθε δρόμο. Όμως, είναι αποφασισμένη με όλες τις δυνάμεις της, να συνεχίσει να ενεργεί εφαρμόζοντας τον νόμο για να προστατεύσει τους πολίτες από τη μάστιγα της ανεύθυνης οδήγησης.

Υπάρχουν σχολεία, υπάρχουν παιδιά. Υπάρχουν πεζοί, μοτοσικλετιστές και ποδηλάτες που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να παρασυρθούν από αυτοκίνητα. Ο κάθε οδηγός οφείλει να οδηγεί υπεύθυνα και με ασφάλεια, με σεβασμό προς τη ζωή των άλλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση