ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γονείς προσοχή: Τι να προσέξετε στις αγορές σας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Απλές συμβουλές από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Απλές συμβουλές και εισηγήσεις προς τους καταναλωτές παραθέτει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και της αγοράς σχολικών ειδών. Τη σχετική ανακοίνωση αναμεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Στην ανακοίνωση της η Υπηρεσία προτρέπει τους γονείς να καταρτίσουν λίστα αγορών με τη βοήθεια των παιδιών τους σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό «τα παιδιά θα μάθουν τη σημασία του κατάλληλου προγραμματισμού αγορών, ενώ, θα αποφευχθούν κατά το δυνατόν, διαφωνίες και αντιπαραθέσεις κατά τις αγορές».

Διαβάστε επίσης: «Ντου» της Αστυνομίας: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά στη Λεμεσό

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή αναφέρεται στην ανάγκη «να αγοράζουμε έχοντας υπόψη τις οικονομικές μας δυνατότητες και τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό» κάτι το οποίο θα επιτευχθεί με το «να κάνουμε προσεκτική έρευνα αγοράς συγκρίνοντας τιμές και ποιότητες προϊόντων μαζί με το παιδί».

Με αυτό τον τρόπο, συνεχίζει η Υπηρεσία, «το παιδί, θα διδαχθεί να επιλέγει και να καταναλώνει υπεύθυνα».

Καταλήγοντας, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, σημειώνει ότι «στα σχολικά είδη δεν χρειάζεται πολυτέλεια διότι αποτελούν εργαλεία μάθησης και όχι επίδειξης και εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και τους γονείς».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X