ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατρός έκανε λάθος διάγνωση και του αφαίρεσε τον προστάτη

Ανίκανος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση το θύμα της ιατρικής αμέλειας

Άλλο ένα περιστατικό που θίγει την αξιοπιστία του τομέα της Υγείας στην Κύπρο, βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, το οποίο καλεί ιδιωτικό νοσηλευτήριο, αλλά και γιατρό, ο οποίος εργαζόταν σε αυτό, να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 70 χιλιάδων ευρώ, σε άντρα, από τον οποίο αφαίρεσε τον προστάτη αδένα, προκαλώντας του μόνιμη βλάβη.

Παράλληλα, θα πληρώσουν και τα έξοδα επέμβασης και νοσηλείας του ενάγοντα, ύψους 3.023 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», η ιστορία πηγαίνει πίσω, το 2002, όταν ο παραπονούμενος, ηλικίας 35 ετών, τότε, είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο και τον συγκεκριμένο γιατρό, παραπονούμενος ότι αντιμετώπιζε προβλήματα ούρησης. Ο ιατρός, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, λανθασμένα, προχώρησε σε αξονική τομογραφία στον ασθενή, την ώρα που αυτή ήταν αχρείαστη.

Το αποτέλεσμα ήταν η λανθασμένη διάγνωση, ότι ο ασθενής έπασχε από καρκίνο του προστάτη και η λύση, θα ήταν η αφαίρεσή του. Ωστόσο, το πρόβλημα του ασθενούς δεν αφορούσε καν τον καρκίνο, αλλά τον «αυχένα» της ουροδόχου κύστης, κάτι που θα μπορούσε να διαγνωστεί κατόπιν σειράς εξετάσεων, στις οποίες ο παραπονούμενος δεν υποβλήθηκε.

Η επέμβαση και οι συνέπειες

Κατόπιν της λανθασμένης διάγνωσης, ο εν λόγω γιατρός υπέβαλε τον ασθενή σε επέμβαση αφαίρεσης του προστάτη αδένα, το 2004, χωρίς να τον ενημερώσει προηγουμένως για τον τύπο και τις συνέπειές της, η σοβαρότερη εκ των οποίων είναι η σεξουαλική ανικανότητα.

Αποτέλεσμα της σοβαρής αυτής συνέπειας, είναι η ψυχολογική κατάπτωση του 49χρονου σήμερα άντρα, καθώς ένιωθε δυστυχισμένος και απομονώθηκε από τις κοινωνικές του δραστηριότητες. Παράλληλα, αντιμετωπίζει και μεγάλο πρόβλημα με την ούρηση. 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X