ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατροί κάπνιζαν στο γραφείο τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Η καταγγελία πολίτη, που έκανε «tag» τον Παμπορίδη

Μετά την καταγγελία πολίτη στο Twitter, με παραλήπτη τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, άρχισε να λαμβάνει τα μέτρα του, για να «απελευθερώσει» τους χώρους από τον ανεπιθύμητο καπνό των καπνιστών.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω πολίτης κατήγγειλε ότι επισκέφθηκε πρόσφατα το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, για να δει ασθενή και βρέθηκε προ εκπλήξεως, όταν είδε τους γιατρούς στο γραφείο τους να καπνίζουν. Την ίδια στιγμή, κάνοντας tag και τον κ. Παμπορίδη, τον κάλεσε να επικαλεστεί του θέματος, με τον Υπουργό να ζητά αμέσως περισσότερες λεπτομέρειες για να αναλάβει δράση.

Αντέδρασε το Νοσοκομείο

Προφανώς, αυτές οι ενέργειες είχαν αντίκρυσμα, καθώς το νοσοκομείο με ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι πολιτική του είναι να καταστεί το νοσηλευτήριο «ελεύθερο καπνού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο πλαίσιο του Περί Προστασίας της Υγείας (Έλεγχο του Καπνίσματος) Νόμου του 2017 έχει προβεί σε σειρά ενεργειών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, για εφαρμογή των προνοιών του, για απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, καθώς και στις εισόδους/εξόδους του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν μεγάφωνα εξωτερικά της κεντρικής εισόδου και της εισόδου του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, μέσω των οποίων ενημερώνεται σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα το κοινό για την απαγόρευση του καπνίσματος.

Ακόμη τοποθετήθηκε σήμανση και απαγορευτικές πινακίδες με τις πρόνοιες της νομοθεσίας και καθορίστηκαν δύο χώροι καπνίσματος σε εξωτερικούς χώρους μακριά από τις εισόδους/εξόδους του Νοσοκομείου, ήτοι το ξύλινο κιόσκι το οποίο βρίσκεται πλησίον της εισόδου των εγγραφών ασθενών και ο χώρος δίπλα από το σταθμό των ασθενοφόρων.

Υπό κατασκευή βρίσκονται ακόμη δύο χώροι, οι οποίοι σύντομα θα είναι διαθέσιμοι και είναι, απέναντι από την είσοδο του Κέντρου Αποκατάστασης Νωτιαιομυελικών Βλαβών και απέναντι από την είσοδο των εγγραφών των εξωτερικών ιατρείων της Νεφρολογικής Κλινικής.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναμένεται η παράδοση στο Νοσοκομείο ενημερωτικών εντύπων που θα δίνονται στο κοινό και επίσης η τοποθέτηση τρισδιάστατων stand-ups στις εισόδους.

Με βάση τη νομοθεσία, οι παραβάτες θα υπόκεινται σε εξώδικο πρόστιμο, το οποίο θα εκδίδεται από εξουσιοδοτημένους Λειτουργούς, οι οποίοι πραγματοποιούν συχνούς ελέγχους σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου, τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως ήδη με την εφαρμογή των ενεργειών αυτών έχει παρατηρηθεί συμμόρφωση από μεγάλη μερίδα του κοινού που επισκέπτεται το νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X