ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί μπλόκαραν λογαριασμούς στον Συνεργατισμό

Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν επηρεαστεί από το «πάγωμα»

Εμπλοκή σημειώθηκε σε λογαριασμούς των καταθετών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας οι οποίοι έχουν Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια χρόνων και οι οποίοι έχουν καταθέσεις άνω των 2.500 χιλιάδων ευρώ που δεν δικαιολογούν τη μη διευθέτησή τους.

Όπως αναφέρει η εφημεριδά Καθημερινή καταθέτες με λογαριασμούς ταμιευτηρίου στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και που έχουν Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια είδαν σήμερα Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 τους λογαριασμούς τους «παγωμένους».

Η εμπλοκή δεν οφείλεται σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας ένεκα της πρόσφατης συναλλαγής με την Ελληνική Τράπεζα, ήταν κάτι το οποίο είχε δρομολογηθεί να γίνει στο άμεσο μέλλον, απλά η διαδικασία επίσπευσε αυτή τη διαδικασία.

Όπως εξηγούν, καταθέτες οι οποίοι δεν ήταν για αρκετό χρονικό διάστημα - ακόμα και χρόνια- συνεργάσιμοι με την Τράπεζα, ενώ την ίδια ώρα είχαν καταθέσεις που δεν δικαιολογούσαν τη μη συνεργασία - αναδιάρθρωση των δανείων τους, έφτασε η ώρα να συζητήσουν με την Τράπεζα.

Οι συγκεκριμένοι καταθέτες θα πρέπει από εδώ και πέρα να συναντηθούν με την Τράπεζα, ώστε να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των δανείων τους και να βρεθεί μια χρυσή τομή ώστε να αποδεσμευτούν και οι καταθετικοί τους λογαριασμοί.

Όπως πληροφορείται η «Κ», οι λογαριασμοί αυτοί είναι στους 5.000, ή αλλιώς το 0.1% του χαρτοφυλακίου του Συνεργατισμού.

Αυτό είναι και ένα πρώτο βήμα διαχωρισμού των στρατηγικών κακοπληρωτών, από τους πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξυπηρετήσουν ή να αναδιαρθρώσουν τα δάνειά τους. Είναι πρακτική που ακολουθείται από άλλα κράτη εδώ και χρόνια και αυτή η κίνηση του «παγώματος» να γίνεται αυτομάτως από την πρώτη στιγμή που γίνει αντιληπτό ένα ΜΕΔ από πελάτη που έχει καταθέσεις και δεν είναι συνεργάσιμος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «πάγωμα» αφορά μόνο τους πρωτοοφειλέτες και όχι τους εγγυητές όπως προβαίνουν άλλα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση