ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για πολύνεκρη τραγωδία μίλησε ο ναυαγός του Κάβο Γκρέκο

Επτά άτομα πνίγηκαν, είπε στην κατάθεσή του

Τραγικές διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση του Σύρου ναυαγού, ο οποίος διασώθηκε το βράδυ της Πέμπτης από την θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο, μετά από επέμβαση του ΚΣΕΔ. Ο άνδρας έκανε λόγο για περισσότερους νεκρούς, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν επίσημα στοιχεία, μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα, στην προφορική του κατάθεση αναφέρθηκε σε άλλα επτά άτομα, τα οποία βρίσκονταν μαζί του πάνω στο σκάφος - ξεκίνησαν όλοι μαζί από τον Λίβανο - ωστόσο, είπε, οι υπόλοιποι είχαν τραγική κατάληξη στην θάλασσα.

Όπως είπε, στην πορεία τους για την Κύπρο, έχασαν τον προσανατολισμό τους, με αποτέλεσμα να περιφέρονται στην θάλασσα. Ακολούθως, τα καύσιμα τελείωσαν και η βάρκα αναποδογυρίστηκε στην θάλασσα. Ο ίδιος πιάστηκε από ένα σωσίβιο, αλλά οι υπόλοιποι δεν τα κατάφεραν.

Ο ναυαγός, το απόγευμα της Παρασκευής, έδωσε γραπτή κατάθεση στην Αστυνομία, καθώς φαίνεται ότι η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε. Στην γραπτή κατάθεσή του, δεν παρεξέκλινε από την αρχική του αναφορά για άλλα άτομα που έχασαν την ζωή τους και ουσιαστικά επανέλαβε όσα είπε προφορικά στην Αστυνομία, όπως πληροφορούμαστε.

Εξάλλου, το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας εξέδωσε από χθες Νavtex προς ενημέρωση των πλοίων που πλέουν στην περιοχή όπου εντοπίστηκε ναυαγός από τη Συρία να επιπλέει στη θάλασσα, 15 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Παράλληλα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, διεξήγαγε έρευνες για εντοπισμό σορών στην θάλασσα, χωρίς αυτό να γίνει κατορθωτό.

Η ανακοίνωση του ΚΣΕΔ

«Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 27 Δεκεμβρίου και ώρα 16:45, το ΚΣΕΔΛάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση από τον Κυβερνήτη του υπό Αμερικανικής σημαίας εμπορικού πλοίου «SAFMARINE NIMBA», το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε άνθρωπο ο οποίος βρισκόταν σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή 15ΝΜ βορειοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του διασωθέντα απαιτήθηκε η άμεση αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας- Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, με εξειδικευμένο νοσηλευτή του Υπουργείου Υγείας, για την άμεση αεροδιακομιδή του. Ο διασωθέντας μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 18:15, όπου και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας για μεταφορά του στο Γ.Ν.Λάρνακας. Η επιχείρηση εκτελέστηκε κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες». 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X