ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΓεΣΥ - «Όχι» και από τους Ακτινολόγους

Ποιος θα πει το «Ναι»

Η Ακτινολογική Εταιρεία Κύπρου, σε ανακοίνωσή της για το ΓεΣΥ, αναφέρει πως είναι υποχρεωμένη να συμβουλεύσει τα μέλη της να μη συμμετάσχουν "σε ένα σχέδιο που τους αφαιρεί την ιατρική τους ιδιότητα και που εν τη γενέσει του είναι καταδικασμένο σε αποτυχία", όπως σημειώνει.

Επίσης καλεί "έστω και την ύστατη, όλους τους αρμόδιους φορείς όπως αφουγκραστούν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του ιατρικού κόσμου και προβούν σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ρυθμίσεις που να καθιστούν το ΓεΣΥ βιώσιμο και λειτουργικό".


Κακοκαιρία με σφοδρούς ανέμους - Προσοχή στους δρόμους


Παράλληλα καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να δουν τα θέματα της ακτινολογίας με μεγαλύτερη προσοχή, πρώτιστα τις βασικές αρχές λειτουργίας της ακτινολογίας στο ΓεΣΥ, λαμβάνοντας υπόψιν την αναγκαιότητα της, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και δευτεροβάθμια/τριτοβάθμια ιατρική περίθαλψη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η Ακτινολογική Εταιρεία στις πολλαπλές συναντήσεις της με ΟΑΥ "συναντούσε μόνο άρνηση ακόμα και σε λειτουργικά θέματα και αντιμετώπιζαν την ακτινολογία με απαξίωση, μια βασική ειδικότητα, απαραίτητη στην άσκηση της ιατρικής".

"Με την πρόσφατη εξαγγελία από ΟΑΥ ενός ξεχωριστού προϋπολογισμού για την Ακτινολογία και με τιμές ανά ιατρική πράξη που δεν καλύπτουν ούτε καν το κόστος υλικών και τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και τη μη αναγνώριση της γνωμάτευσης του ακτινολόγου ως την ιατρική του πράξη, έχε προδικάσει την υποβάθμιση της ποιότητας των ακτινολογικών πράξεων αφού οι ακτινολόγοι και τα διαγνωστικά κέντρα δεν μπορούν να συμβληθούν με τις παρούσες συνθήκες. Αυτό ακριβώς θα πρέπει να εξηγήσει ο ΟΑΥ στους πολίτες όπως και τις διάφορες εμβαλωματικές λύσεις που προφανώς θα ακολουθήσουν με την εφαρμογή του ΓεΣΥ", σημειώνει η Ακτινολογική Εταιρεία Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X