ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γεννήθηκε 4 χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών του

Τραγικό θάνατο σε τροχαίο βρήκαν οι γονείς

Μία ασυνήθιστη, αν όχι πρωτοφανή, υπόθεση αποκάλυψαν κινεζικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα, με ένα μωρό να γεννιέται τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών του.

Το ζευγάρι έχασε τη ζωή του σε τροχαίο το 2013. Όμως είχε προχωρήσει στη διατήρηση πολλών εμβρύων, με την ελπίδα να καταφέρει να αποκτήσει παιδί μέσω εξωσωματικής.

Μετά το δυστύχημα, οι γονείς των θανόντων, οι παππούδες του μωρού δηλαδή, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να τους επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν τα έμβρυα αυτά.

Έτσι, το αγόρι γεννήθηκε τον Δεκέμβριο, με παρένθετη μητέρα από το Λάος. Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η υπόθεση ήταν χωρίς προηγούμενο, οι παππούδες χρειάστηκε να κινηθούν σε αχαρτογράφητα νερά για να καταφέρουν να προχωρήσουν με την παρένθετη μητρότητα.

Την εποχή του δυστυχήματος, όπως εξηγεί το BBC, τα έμβρυα είχαν καταψυχθεί με ασφάλεια σε νοσοκομείο, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, και η δικαστική μάχη έδωσε στους παππούδες το δικαίωμα να τα διαχειριστούν.

Δεν είχε υπάρξει όμως ανάλογο ζήτημα, με το ερώτημα εάν οι παππούδες θα μπορούσαν να «κληρονομήσουν» τα κατεψυγμένα έμβρυα των παιδιών τους. Όταν αυτό λύθηκε, προέκυψε το επόμενο πρόβλημα: Τα έμβρυα μπορούσαν να ληφθούν από το νοσοκομείο, όπου φυλάσσονταν, μόνο εάν υπήρχε αποδεδειγμένα άλλη κλινική που θα τα παραλάμβανε. Επειδή όμως η διαχείριση τους περιβάλλεται από νομική ασάφεια, στάθηκε δύσκολο να βρεθεί άλλο νοσοκομείο που να θέλει να εμπλακεί.

Και καθώς η παρένθετη μητρότητα είναι παράνομη στην Κίνα, ήταν προφανές πως θα έπρεπε να αναζητηθεί λύση στο εξωτερικό. Τελικά οι παππούδες κατέφυγαν στο Λάος, όπου η παρένθετη μητρότητα «για εμπορικούς σκοπούς» είναι νόμιμη.

Κι εκεί υπήρξε νέο πρόβλημα: Καμία αεροπορική εταιρεία δεν ήταν πρόθυμη να μεταφέρει τα ειδικά δοχεία, σαν θερμός, με υγρό άζωτο, μέσα στα οποία φυλάσσονταν τα έμβρυα. Έτσι, το πολύτιμο φορτίο μεταφέρθηκε οδικώς.

Στο Λάος, το έμβρυο εμφυτεύτηκε στην παρένθετη μητέρα και τον Δεκέμβριο του 2017, το αγοράκι αντίκρισε για πρώτη φορά τον κόσμο μας.

Το επόμενο πρόβλημα για τον μικρό Tiantian, όπως ονομάστηκε, ήταν το θέμα της υπηκοότητάς του, έτσι η παρένθετη μητέρα ταξίδεψε με τουριστική βίζα στην Κίνα για να τον γεννήσει.

Η τελευταία δυσκολία είχε να κάνει με την απόδειξη της πατρότητας του μωρού. Οι τέσσερις παππούδες έδωσαν αίμα και DNA για να αποδειχθεί πως το αγόρι είναι πράγματι εγγονός τους και πως και οι δύο γονείς του ήταν Κινέζοι…

Πηγή: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X